Mosolygós palacsintasütő gránit-bevonattal indukciós F 594063 BQT
Fogyasztói ár: 11,450 Ft
A mosolygós palacsintasütő gránit-bevonattal indukciós belseje gránit bevonattal kezelt. A gránit-bevonatos mosolygós tojás és palacsintasütőre szilikon hatású fogantyú, nyél van felszerelve. Gáz, elektromos, indukciós, üvegkerámia, halogén és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható.
Megjegyzés: - Indukciós tűzhelyen üzemeltethető!
Mosogatógépbe nem rakható. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. Könnyen tisztítható.
Méretek: - átmérő belső: - 26 cm; - külső: - 27 cm; - nyéllel: 46,5 cm
- magasság: - 1,20 cm
- tömeg: - 1,110 kg
- sütő formák száma: - 7 db
- sütő karikák átmérője: - alsó: -7,5; - felső: - 8 cm
- sütő karikák magassága: - 0,56 cm
Amerikai palacsinta
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 30 dkg finomliszt
- 400 ml tej
- 2 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg cukor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítése:
Egy nagyobb edényben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Egy másik edényben verjük fel a tojást a tejjel és a vanília kivonattal. Csináljunk egy kis mélyedést a lisztbe, és öntsük bele a tejes keveréket. Keverjük össze, amíg össze nem áll.
Süssük serpenyőben, közepes hőfokon. A serpenyőt gyengén olajozzuk ki, vagy fújjuk be enyhén olaj spray-jel. Süssünk a palacsintákat két percig, vagy amíg buborékok nem lesznek rajtuk. Fordítsuk meg, és süssük tovább egy percig, vagy amíg világosbarna színe nem lesz.
Tükörtojás
Öntsünk kevés olajt egy tojásütő serpenyőbe, és üssük bele a tojásokat óvatosan, hogy a sárgájuk egyben maradjon. (Az olajt nem szabad előzőleg felhevíteni, mert akkor leragad a tükörtojás). A fehérjét sózzuk meg, és közepes lángon süssük, amíg a sárgája is megszilárdul. Mivel a fehérje hamarabb sül, ezért az egymás mellé helyezett tojások sárgáját forró olajjal folyamatosan locsoljuk. Ezzel elkerülhetjük, hogy a fehérje túlsüljön, és megszalonnásodjon. Lényegesen formásabb lesz a tükörtojásunk, ha normál serpenyő helyett tarkedli sütőt használunk hozzá, mert a gyárilag kialakított mélyedésekbe öntött tojás nem fut szét, és nem sül össze.
Tükörtojás parmezán sajttal
Van az a helyzet, amikor a szingli éjféltájt esik haza az éhségtől nyáladzva és elkeseredve tapasztalja, hogy kifogytak a chips-készletei. A mirelit pizza legalább fél óra, a Don Pepe éjszakai járata még több, na, lássuk, alkoholon kívül mi van a hűtőben. A lista elég rövid, tejföl (a chipshez), fokhagyma (a tejfölbe), némi reszelt parmezán (a legutóbbi lasagne maradéka) és két tojás. A szingli az utóbbinak megörül, mert megoldódott a gyors vacsora-kérdés: parmezános tükörtojás.
Hozzávalók:
- 2 tojás
- kis reszelt parmezán
- olaj
- csipetnyi só
Elkészítése:
1. Tegyünk egy kisebb serpenyőt a főzőlapra és csurgassunk bele némi olajt, majd tekerjük csutkára a hőfok-szabályozót.
2. Pár perc múlva üssük bele a serpenyőbe a tojásokat, közben bazmegoljunk a ránk fröccsenő forró olaj miatt. A serpenyőbe hulló tojáshéjszilánkokkal ne törődjünk, ennyi kalcium kell.
3. Szórjuk meg a cuccot a parmezánnal és a sóval, várjunk 4-5 percet, majd offoljuk a hardvert. (Fontos: a tükörtojás az a kaja, amit NEM kell kevergetni!)
4. Mélázzunk el rajta, hogy némi kenyér azért kéne a kajához, majd legyintsünk és együk meg a tükörtojást a serpenyőből. Másnap korán reggel a WC - én ücsörögve gondolkodjunk el újra a kenyér-kérdésen.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: