G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Pizza sütőforma lyukacsos gránit bevonattal 33 cm 830/104-AMB

Pizza sütőforma lyukacsos gránit bevonattal 33 cm 830/104-AMB
Gyártó: AMBITION
Származási ország: Lengyel
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 3,450 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Pizza sütőforma lyukacsos gránit bevonattal 33 cm 830/104-AMB Pizza sütőforma lyukacsos gránit bevonattal 33 cm 830/104-AMB Pizza sütőforma lyukacsos gránit bevonattal 33 cm 830/104-AMB
A lyukacsos pizza sütőforma elengedhetetlen tartozéka a konyhának. Vásároljon a lyukacsos pizza sütőforma kínálatunkból! A pizza sütőforma több feladatot ellátó, és célt szolgáló hasznos konyhai sütőeszköz, melyet a sütés során használunk. A pizza sütőforma egy hagyományos és jellegzetes sütőforma gránit bevonattal. A gránitbevonatos pizza sütőforma a nagy mélységben, magas hőmérsékleten és nagy nyomáson keletkezet mélységi magmás kőzet bevonatával készül. A pizza sütőforma anyaga 1 mm vastagságú vegytiszta fémlemez méretre szabva, préseléssel alakra formázva, majd gránit bevonattal kezelve, kizárva minden nemű forrasztást vagy hegesztést. A pizza sütőforma, pizza készítésére kiválóan alkalmas. A  pizzasütő forma akár lepények, piták, kenyérlángosok, stb. sütésére is kiválóan alkalmas. A pizza sütőforma mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjében és kemencében használható.
 
Méretek: - átmérő belső: - 31 cm; - külső: - 33,5 cm; - füleknél: - 36 cm
               - magasság belső: - 1 cm, - külső: - 1,38 cm
               - tömeg: - 0,30 kg
 
Sajtós, sonkás, hagymás, olívabogyós pizza
 
Hozzávalók 4 főre
A tésztához:
- 500 g liszt (200 g teljes kiőrlésű tönköly, 200 g és 100 g teljes kiőrlésű rozsliszt)
- 15 g só
- 2 dl víz
- 1 dl tej
- 10 g cukor
- 7 g instant élesztő
 
A paradicsommártáshoz:
- 2,5 dl paradicsomszósz (vagy két db 70 g -os sűrített paradicsom konzerv)
- két gerezd apróra vágott vagy reszelt fokhagyma
- morzsolt oregánó és bazsalikom (ha van friss, az a legjobb)
- csipet só
- lehelet cukor
- tört bors
- 0,1 dl víz, csak a sűrített paradicsomos változatnál
 
A feltéthez:
- 100 g sonka, apróra vágva
- 200 g mozzarella (két zacskó)
- 1 fej lila hagyma
- 50 g karikára szelt olívabogyó
 
Elkészítése:
Az 1 dl tejet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a 10 g cukrot és beleöntjük a 7 g instant élesztőt - a poharat meleg helyre félre tesszük, hogy az élesztő beinduljon.
Az 500 g szoba-hőmérsékletű lisztet és a 15 g sót tálba öntjük (precízek át is szitálhatják a lisztet)
A felfutott élesztőt a liszt közepébe mélyesztett üregbe öntjük, elkezdjük összedolgozni. Pár kézmozdulat után hozzáadunk 1,5 dl langyos vizet (nem a teljes mennyiséget!), majd tovább gyúrjuk a tésztát.
Az étel alapja a jó tészta, aminek az elkészítésénél nem szabad grammra pontosan a receptekre hagyatkozni, mert ahány liszt annyiféle viselkedés.
Az a lényeg, hogy az összegyúrt tészta kilapításkor ne törjön, azt az állapotot próbáljuk elérni, amikor az anyag kissé gumiszerűen rugalmas, nem ragad a konyhapulthoz. Ha törik, pár csepp vízzel gyúrjuk jól át, ha ragacsos, csipet liszt hozzáadásával próbáljunk korrigálni. Aranyszabály a mértékletesség és türelem.
Az összedolgozott tésztát tegyük meleg helyre és takarjuk le egy meleg vízzel benedvesített konyharuhával - nagyjából fél órát pihentetjük, kelesztjük.
Öntsük a 2,5 dl paradicsomszószt egy lábosba (ha sűrített paradicsom konzerveket használunk, adjunk hozzá egy kis vizet.)
Adjuk a paradicsomhoz a morzsolt oregánót, bazsalikomot, reszelt (vagy apróra vágott) fokhagymát, a sót, cukrot és tört borsot, majd alacsony lángon (alacsony fokozaton) főzzük össze. Amikor kóstolásra megfelelő az íz és az állag is krémes, vegyük le a tűzhelyről.
Gyújtsuk be a sütőt és hevítsük 190-200 fokra. Vegyük elő a megkelt tésztát és nyújtsuk ki kb. 3 - 5 mm vastagságúra. Aki a vastagabb tésztát szereti, ne nyújtsa ennyire vékonyra. Nyújtás előtt érdemes kiválasztani, miben fogjuk megsütni és ehhez a formához (négyzetes, kör) igazítani a nyújtandó tésztát.
A jó zománcos vagy teflon tepsit/pizza sütőt nem kell sem olajjal sem vajjal kikenni, elég, ha a kinyújtott tészta alja kicsit lisztes. Ha nem bízunk a tepsiben, akkor kis olívaolajt kenhetünk alá - de ne ússzon benne a tészta.
A tepsibe igazított tésztára kenjük rá a paradicsomszószt, majd szépérzékünknek megfelelően tegyük rá a felvágott sonkát, olívabogyót, hagymakarikákat és a szintén felkarikázott mozzarellát. Oregánó mániások még szórhatnak rá egy kicsit a fűszerből.
Tegyük be az előmelegített 190-200 fokos sütőbe és süssük 15-20 percig, amíg a sajt teteje kicsit megpirul.
 
Pizza szósz recept
 
Hozzávalók: (több adaghoz)
 - 1 kg paradicsom
 - 2 nagy fej vöröshagyma
 - 3-4 gerezd fokhagyma
 - 1 répa
 - 1 zeller (levelestől)
 - 1 petrezselyem (levelestől)
 - 2 nagy húsos paprika
 - ízléstől függően: - 1 kis alma, - 1 kis cukkini
 - só
 - pizza fűszerek: - rozmaring, bazsalikom, ízlés szerint
 
Elkészítése:
A hozzávalókat feldaraboljuk, kevés vízben puhára pároljuk. Közben sózzuk, fűszerezzük. Addig pároljuk, amíg főzőleve elpárolog (elfő és besűrűsödik).
Passzírozzuk. Lehet ledarálni, turmixgépben pürésíteni vagy bot mixerrel pépesíteni.
Paradicsom szezonban érdemes elkészíteni. Üvegekbe töltjük és kidunsztoljuk. Vagy kis dobozokba tesszük és lefagyasztjuk.
Tipp: A paradicsom héjától könnyen megszabadulhatunk, ha egy másodpercre forró vízbe dobjuk (egészben). Utána könnyen, nagy darabokban lehúzható a héja.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: