Indukciós palacsintasütő 28 cm 341488-AMB
Fogyasztói ár: 8,450 Ft
Az indukciós palacsintasütő 28 cm 341488-AMB alja szegecseléses eljárassa rögzített mágnesezhető acéllappal van felszerelve. Az anyaga kovácsolt alumínium ötvözetből kialakított forma. A belseje gránit bevonattal kezelt. Csavarozással rögzített, hőre keményedő szilikon alapanyagú fa hatású nyél a palacsintasütőn. Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén, indukciós és fatüzelésű kályhán, vagyis tűzhelyen egyaránt használható. Mosogatógépbe nem rakható. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó a külseje.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg.
Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Fém tárgyal belenyúlni vagy vágni benne tilos!
Figyelem, űrtartalom = az edény színültig töltve!.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 26 cm; - felső belső: 28 cm
- átmérő alsó külső: 26,60 cm; - felső külső: 28,60 cm
- átmérő + a nyél hossza: 49,50 cm
- magasság belső: 1,60 cm; - külső: 1,80 cm
- tömeg: 0,800 kg
- űrtartalom: 0,900 liter
Klasszikus Gundel palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
2 tojás
1 csésze liszt
1 csésze tej
1 teáskanál vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csésze napraforgóolaj a sütéshez
1/3 csésze szódavíz
- egy csipetnyi só
Diótöltelék:
1 csésze tejszín
4 evőkanál rum
1 púpozott evőkanál őrölt fahéj
50 g mazsola
100 g kristálycukor
125 g őrölt dió
125 g durvára darált dió
Csokoládémártás:
3 tojássárgája
1 evőkanál vaj
1 csésze tej
4 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál vaníliás cukor
2 teáskanál kakaópor
3 evőkanál rum
40 g vaj
100 g félédes csokoládé
- a pirításhoz, porcukor
Elkészítése:
Egy 2 literes tálban a tojást, tejet, vaníliás cukrot, citromhéjat, csipetnyi sót elkeverjük egy habverővel. Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Szódavízzel beállítjuk a tészta sűrűségét (híg tejfölhöz hasonlítson). Fél órát pihentetjük a tésztát. Egy kiolajozott kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőt felhevítünk, ebbe 1/3 csésze tésztát öntünk, és úgy forgatjuk a sütőt, hogy egyenletesen bevonja a tészta. Körülbelül 20 másodpercsütés után a palacsintát megfordítjuk, és ugyanannyi ideig sütjük a másik felét is. 8 db palacsintát sütünk. A töltelékhez először felforraljuk a tejszínt a cukorral, majd a főzőkanállal kevergetve hozzátesszük a többi anyagot. Nagyon kis lángon forraljuk 2-3 percig. Ha nagyon sűrű, öntsünk hozzá még egy kis tejszínt. A nyolc palacsintára elosztjuk a tölteléket és henger alakúra göngyöljük. A csokoládémártáshoz egy félliteres lábasban a tejjel együtt vízgőzön, gyenge tűzön felolvasztjuk a csokoládét. Levesszük a tűzről, habverővel gyorsan belekeverjük a 3 tojássárgáját. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, kakaóport, vajat, rumot, és vízgőz felett kevergetve 5 percig melegítjük. Levesszük a tűzről. Ha túl sűrű, és emiatt nem tudjuk önteni, tejjel hígítjuk.
A palacsintasütőben felmelegítünk 20 g vajat, majd belehelyezünk 4 db feltekert töltött palacsintát és mindkét oldalukat világosbarnára pirítjuk közepes lángon. Melegre tesszük a 4 db palacsintát, majd a következő 4 palacsintát pirítjuk meg.
A palacsintákat meleg tálra, vagy tányérra helyezzük egymás mellé, egyik felüket leöntjük forró csokoládémártással, a másik felüket meghintjük porcukorral. Így szolgájuk fel a klasszikus Gundel palacsintát. Ha lángolva akarjuk tálalni, akkor a Gundel palacsintát háromszög alakúra hajtjuk töltés után, majd szintén megpirítjuk. Sorban meleg tálra helyezzük a forró palacsintákat, fél oldalukat leöntjük forró csokoládészósszal, a másik oldalukat porcukorral hintjük meg. 6 evőkanál rumot felmelegítve ráöntünk a palacsintákra és az asztalnál meggyújtjuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: