Tortaforma kapcsos 26 cm KP – 26/1 – JAN
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
edenyek.hu Tortaforma kapcsos 26 cm KP – 26/1 – JAN eladás, értékesítés, vásárlás és a legjobb választás az Edények.hu webáruházból. A kapcsos tortaforma vagy csatos tortaforma anyag összetétele bevonatos lemez, kapcsos zárszerkezet és fém aljzat.
Méretek: - átmérő: - belső: - 26 cm, - külső: - 27 cm
- magasság: - belső: - 6 cm, - külső: - 6,5 cm
- tömeg: - 0,60 kg
- űrtartalom: - 3,20 liter
Dupla csokis torta
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db tojás
- 30 dkg porcukor
- 6 evőkanál, forró víz
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
A krémhez:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 20 dkg jó minőségű csokoládé
- 5 dl tej
- 12 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
- eper, málna, banán vagy bármilyen gyümölcs ízlés szerint
- pirított dió
- 5 dkg tortabevonó
- 2 evőkanál olaj
- 1 csomag tejszínhabpor
- 1,5 dl tej
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval berakjuk a hűtőbe. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral legalább 5 percen át habosra kavarjuk. A lisztbe kavarjuk a sütőport, és a tojássárgához szitáljuk, és jól összekeverjük. Egy 26-cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk (a teflon bevonatú tortaformákat nem kell kibélelni), a sütőnket begyújtjuk, és 175 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá - szinte túróssá - keverjük, és egy nagy lapát segítségével óvatosan a lisztes masszámba forgatjuk-keverjük. Beleöntjük a formába, elegyengetjük, és berakjuk a sütőbe 10 percre sülni, ezután a 160 fokra csökkentjük a hőt, és 30 percig sütjük a tésztát.
Közben a tejjel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és puding alapanyaggal kemény pudingot főzünk. Gőz fölött megolvasztjuk a csokikat, és a még forró pudingba keverjük. Lehűtjük. Megnézzük 30 perc után a tésztát, hurkapálcával, és ha nem jó, akkor még visszatesszük 10 percre. Ha a krém kihűlt, akkor belekeverjük a vajat. Ha nagyon csomós, akkor szokás szerint bevetjük a bot mixert, mert azzal habos krémet kapunk. Ha a torta is kihűlt, akkor keresztben 3 felé vágjuk, betöltjük a krémmel, és lehet is díszíteni.
Megjegyzés a díszítéshez:
A torta tetejére olvasztott tortabevonót rakunk, és amikor megszilárdult, akkor a habporból vert habbal bekenjük az oldalát. Pirított, durvára vágott dióval bevonjuk az oldalát, és a maradék tejszínhabbal díszíthetjük még.
Dió torta
Hozzávalók:
- 12,5 dkg búzaliszt
- 8 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- 1 csipet só
- 10 dkg hideg vaj
- 1 tojás, fél dl tejszín
- 3 evőkanál rum
- 1 csipet fahéj
- 10 dkg durvára vágott dió
- liszt a kinyújtáshoz
- vaj a formához
Elkészítés:
A lisztet 3 dkg cukorral, a tojássárgájával, a sóval és 8 dkg vajjal összegyúrjuk. A tésztát 12 órára hűvös helyre tesszük.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, a formát kikenjük. A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A tészta alját megszurkáljuk, sütőpapírral befedjük, és szárított borsóval megszórjuk. A sütőben 12-15 percig elősütjük, ezután eltávolítjuk róla a papírt és a borsót.
A maradék cukrot elkeverjük a tojással, és a tejszínnel. A maradék vajat felolvasztjuk és a rummal, a fahéjjal, a dióval a tojásos keverékhez adjuk. Elosztjuk a tésztán, majd 35-40 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Valentin-napi recept
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 16 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál víz
- 3 evőkanál étolaj (olívaolaj)
Előmelegített sütőben 150 C°- ón körülbelül egy óráig sütjük.
(Tulajdonképpen ez egy a szokásos piskótatészta.)
Töltelékhez:
- vaníliás pudingpor
- tej
- cukor
- marcipán a bevonáshoz.
Elkészítése:
A hozzávalókból piskótát sütünk, 150°C- ón 1 (egy) órán át sütjük. Ha kihűlt vágjuk ketté és töltsük meg ízlés szerint, ízesíttet krémmel.
A pudingot készítsük el a szokásos módon, majd ha kihűlt töltsük meg vele a tortát. Tetszés szerint lazíthatjuk kihabosított vajjal vagy tejszínnel is. Ezzel megtöltjük a tortát. Tegyük a tortát hűvös helyre, hogy megdermedjen, majd kívülről is kenjük be krémmel.
A marcipánunkat nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vastagra és ezzel vonjuk be a tortát. A maradék marcipánt színezzük be és szaggassunk belőle szívformákat és vízzel ragasszuk a tortára.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: