Állítható rozsdamentes kerek tortaforma 15-30 cm 077/085-ZEN
Fogyasztói ár: 4,990 Ft
Vásároljon az állítható kerek rozsdamentes tortaforma kínálatunkból saját részére, vagy ajándékba családtagjainak, barátainak! Egy állítható rozsdamentes kerek tortaforma beszerzése a legjobb választás. Az állítható rozsdamentes kerek tortaforma elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek, célszerűsége pedig vitathatatlan. Az állítható kerek tortaforma anyaga rozsdamentes nemesacél. Az állítható tortaforma abban különbözik a hagyományos tortaformáktól, hogy ugyanazzal a formázóval különböző átmérőjű tortákat készíthetünk, a 15 cm átmérőtől a 30 cm-ig. Az állítható tortaforma nagyon gyakorlatias, mert nem kell minden méretű tortához külön formázót tartanunk.
Részletes méretleírás:
- átmérő: 15-30 cm között
- magasság 7,50 cm
- tömeg: 0,230 kg
- űrtartalom: 1,32-5,30 liter között
Dobos torta
Hozzávalók 16 szelethez
A tésztához:
6 tojás
3 dkg sütőmargarin
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
A krémhez:
6 tojás
15 dkg porcukor
10 dkg reszelt étcsokoládé
20 dkg sütőmargarin
2 tasak vaníliás cukor
A mázhoz:
1 kávéskanál sütőmargarin
15 dkg kristálycukor
néhány csepp citromlé
vaj a kés kenéséhez
Elkészítése:
- 1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a vajat/margarint felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni. Sütőpapírból kivágunk 6 db 26 cm átmérőjű korongot, tepsikre fektetjük őket. A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra (gázsütő: 3. fokozat).
- 2. A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojás sárgákat habosra keverjük a porcukorral, apránként, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot, végül a vajat.
- 3. Arányosan elosztva a papírkorongok tetejére simítjuk a masszát, és a forró sütőben, amilyen gyors egymásutánban csak tudjuk, világosra sütjük. Azonnal kivesszük a tepsiből, egyenként a tetejükre helyezünk egy 24 cm átmérőjű tortakarikát, és körbevágjuk a szegélyüket, hogy azonos nagyságú lapokat kapjunk. Hagyjuk kihűlni.
- 4. A krémhez a tojásokat simára keverjük a porcukorral és a csokoládéval, meleg vízfürdőbe állítva, folyamatosan keverve besűrítjük, kihűtjük. A vajat/margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, kanalanként hozzákeverjük a kihűlt krémet.
- 5. A legszebb lapot félretesszük, a többit megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, kissé le is nyomjuk őket. Vékonyan bevonjuk a krémmel a torta oldalát is, és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (3 óra).
- 6. A mázhoz egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat/margarint, hozzáadjuk a cukrot és a citromlét, aranysárgára pirítjuk, vajjal megkent széles pengéjű késsel a félretett lapra simítjuk (gyorsan kell dolgozni, mert hamar dermed!). Még melegen, minden vágás előtt vajjal átkent késsel 16 szeletre vágjuk. Tálaláskor egyenként a torta tetejére illesztjük a karamell-lapokat, és azok mentén szeleteljük fel a tortát.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: