Rózsafánk sütőforma cserélhető sütőfejekkel 953490-CZ
Származási ország: Csehország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 7,990 Ft
Egy rózsafánk sütőforma cserélhető sütőfejekkel 953490-CZ beszerzése a legjobb választás. Anyaga 99%-os élelmiszer-ipari alumínium öntvény, acél tartó rudak, bakelit markolattal.
A formázó sütők darabszáma 3. Tartó-sütőrudak darabszáma 2.
Részletes méretleírás:
Tartórúd hossza: 27,5 cm; - tömege: 0,030 kg
Sütőfej mérete:
- átmérő: 6,5 cm
- magasság: 0,5 cm
- tömege: 0,035 kg
Tojásfehérje szétválasztó méretei:
- hosszúság: 19 cm
- tömege: 0,030 kg
Virágfánk
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 db tojás
1 evőkanál cukor
2 dl tej
1 kávéskanál sütőpor
csipetnyi só
Sütéshez:
0,5 l étolaj
Elkészítése:
A tojást a cukorral, sóval, liszttel, sütőporral és kevés tejjel csomómentesen elkeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet. A palacsintatésztánál sűrűbb tésztának kell lennie.
A sütéshez az olajat felmelegítjük (ne legyen túl forró), belehelyezzük a virágformákat, hogy átmelegedjenek. A meleg virágformát belemártjuk a tésztába, majd hirtelen kiemelve belerakjuk az olajba, közben a tészta leválik a virágformáról, ekkor ismét belemártjuk a tésztába, hogy újabb virágot készítsünk. Ha az egyik fele megsült, akkor megfordítjuk és megsütjük a másik felét is.
A kisült virágokat megszórjuk fahéjas porcukorral, vagy kakaós porcukorral.
Rózsafánk
Hozzávalók:
5 db tojás
2 marék kristálycukor (3 dkg)
5 dl tej
45-50 dkg liszt
késhegy szódabikarbóna
A sütéshez:
1 liter étolaj
1 evőkanál sertészsír (púpos evők.)
A tetejére: porcukor
Elkészítése:
A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a porcukorral. Apránként hozzáadagoljuk a tejet, és annyi lisztet (amibe belekevertük a szódabikarbónát), hogy palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk. Szűrőn átszűrjük, hogy ne legyen csomós.
Egy literes lábosba először csak fél liter olajt öntünk, és a zsírral együtt átmelegítjük. A nagy-rózsa sütőformát belehelyezzük, és amikor már minden felforrósodott, akkor a vasat belemártjuk a tésztába. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény. Hirtelen átsül. Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajt lecsöpögtetjük róla, és tálcára helyezzük. A sütés során elvesztett étolajat folyamatosan pótoljuk. Amikor az összes rózsa kisült, porcukorral gazdagon megszórjuk a tetejét, és úgy kínáljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: