Medvetalp-sütőforma 25 db/csomag KP – 8/4 – KOC
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 1,650 Ft
Medvetalp-sütőforma KP - 8/1 - KCO eladás, értékesítés, vásárlás, és a legjobb választás az Edények.hu webáruházából. A medvetalp-sütőforma anyag összetétel ónozott fényes lemez, alakra préselve. A medvetalp-sütőforma olyan sütőkellék, amelyel medvetalp alakzatú süteményeket formázhatunk. A medvetalp-sütőformaból 25 darab van egy csomagba és ennek az együttes ára 1650 Ft.
Egy darab = 66 Ft
Méretek: - hosszúság: - 8 cm (hasznos: - 6 cm)
- szélesség: - 4,5 cm (hasznos: - 3,4 cm)
- magasság: - 1 cm
- tömeg: - 0,005 kg
Töltött medvetalp
Hozzávalók 10 adaghoz, ami körülbelül 30 darab összesen:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 25 dkg darált dió (vagy mogyoró, mandula)
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 db tojás
A tetejére:
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk addig, amíg formázható tésztát kapunk.
A tészta formázásához medvetalp alakú sütőformát használunk, ebbe nyomkodjuk bele a tésztát úgy, mint a kosaras tésztánál. A lényeg, hogy kis mélyedés legyen a tésztában.
A formákat egy sütőlemezre tesszük, majd sütőben megsütjük.
Ha megsült, a formából még melegen kiütjük, hűlni hagyjuk.
A krémhez a vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a cukros vajhoz. A krémet ízesíthetjük citromlével, vaníliával, stb. is.
A kihűlt tésztába kb. diónyi krémet teszünk, és egy másik tésztával összeragasztjuk. Fontos, hogy a tészták párban legyenek.
A tetejét porcukorral meghintjük.
Medvetalp recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 margarin
- 10 dkg (darált) dió
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 2 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
- 16 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál rum (ez elhagyható)
Olyan sütőforma, amely medvetalpalakú.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük. Először a margarint és a cukrot keverjük fehéredésig, majd a többi hozzávalót is dolgozzuk bele. Az elkészült tésztát töltsük habzsákba és nyomjunk a formába belőle (körülbelül a forma háromnegyedéig töltsük meg).
Amíg sülnek a medvetalpak (előmelegített légkeveréses sütőben, 180 fokon, kb. 25-30 perc) addig keverjük ki robotgéppel a krémet (jó habosra).
Amikor a medvetalpak kihűltek, akkor a fenti krémmel ragasszuk össze és forgassuk porcukorba. Egy picit lehet, hogy macerásnak tűnik, de megéri, mert nagyon fonom.
Csokis medvetalp
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 40 dkg simaliszt
- 20 dkg darált dió vagy mogyoró
- 18 dkg porcukor
- főzőcsokoládé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a főzőcsokoládé kivételével alaposan összedolgozzuk, és 1 órára hideg helyre tesszük.
Kiolajozott formákba nyomkodjuk, és nem túlforró sütőben aranysárgára sütjük. Még melegen kiütögetjük a formákból, és a végüket a megolvasztott csokiba mártjuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: