G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Rózsafánk sütőforma KP-16/13-SZ

Rózsafánk sütőforma KP-16/13-SZ
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 6,990 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Rózsafánk sütőforma KP-16/13-SZ Rózsafánk sütőforma KP-16/13-SZ Rózsafánk sütőforma KP-16/13-SZ
A rózsafánk sütőforma KP-16/13-SZ az a sütőeszköz, melynek segítségével egyszerűen készíthetünk nagy-rózsafánkot. A csörögefánk, más néven forgácsfánk rózsaszirom alakra sütésére szolgál. Csak ennek a sütővasnak a segítségével készíthető el a fánk különleges alakja. A rózsafánk-sütőforma anyaga, edzett acél. Gömbvas a nyél, fa markolattal.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Csak száraz helyen tároljuk.
Figyelem: - Vízesésen nem szabad a forró olajba tenni, mert szembe fröcsköli az felhevített olajt és égési sérüléseket okozhat. Használat előtt győződjünk meg róla, hogy tökéletesen száraz.
 
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 9,50; - külső: 13,50 cm
- magasság: - sütővas: 2,50 cm; - nyéllel és markolattal: 16,50 cm
- szélesség a rögzítésnél: 14,50 cm
- szélesség markolattal: 34 cm
- tömeg: 0,325 kg
 
Rózsafánk
 
Hozzávalók:
  45-50 dkg liszt
  5 db tojás
  2 marék kristálycukor (3 dkg)
  5 dl tej
- késhegy szódabikarbóna
 
A sütéshez:
 1 liter étolaj
 1 evőkanál sertészsír (púpos evők.)
 
A tetejére: - porcukor
 
Elkészítése:
A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a porcukorral. Apránként hozzáadagoljuk a tejet, és annyi lisztet (amibe belekevertük a szódabikarbónát), hogy palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk. Szűrőn átszűrjük, hogy ne legyen csomós.
Egy literes lábosba először csak fél liter olajt öntünk, és a zsírral együtt átmelegítjük. A nagy-rózsa sütőformát belehelyezzük, és amikor már minden felforrósodott, akkor a vasat belemártjuk a tésztába. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény. Hirtelen átsül. Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajt lecsöpögtetjük róla, és tálcára helyezzük. A sütés során elvesztett étolajat folyamatosan pótoljuk. Amikor az összes rózsa kisült, porcukorral gazdagon megszórjuk a tetejét, és úgy kínáljuk.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: