Rózsafánk sütőforma KP-16/13-SZ
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 6,990 Ft
A rózsafánk sütőforma KP-16/13-SZ az a sütőeszköz, melynek segítségével egyszerűen készíthetünk nagy-rózsafánkot. A csörögefánk, más néven forgácsfánk rózsaszirom alakra sütésére szolgál. Csak ennek a sütővasnak a segítségével készíthető el a fánk különleges alakja. A rózsafánk-sütőforma anyaga, edzett acél. Gömbvas a nyél, fa markolattal.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Csak száraz helyen tároljuk.
Figyelem: - Vízesésen nem szabad a forró olajba tenni, mert szembe fröcsköli az felhevített olajt és égési sérüléseket okozhat. Használat előtt győződjünk meg róla, hogy tökéletesen száraz.
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 9,50; - külső: 13,50 cm
- magasság: - sütővas: 2,50 cm; - nyéllel és markolattal: 16,50 cm
- szélesség a rögzítésnél: 14,50 cm
- szélesség markolattal: 34 cm
- tömeg: 0,325 kg
Rózsafánk
Hozzávalók:
45-50 dkg liszt
5 db tojás
2 marék kristálycukor (3 dkg)
5 dl tej
- késhegy szódabikarbóna
A sütéshez:
1 liter étolaj
1 evőkanál sertészsír (púpos evők.)
A tetejére: - porcukor
Elkészítése:
A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a porcukorral. Apránként hozzáadagoljuk a tejet, és annyi lisztet (amibe belekevertük a szódabikarbónát), hogy palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk. Szűrőn átszűrjük, hogy ne legyen csomós.
Egy literes lábosba először csak fél liter olajt öntünk, és a zsírral együtt átmelegítjük. A nagy-rózsa sütőformát belehelyezzük, és amikor már minden felforrósodott, akkor a vasat belemártjuk a tésztába. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény. Hirtelen átsül. Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajt lecsöpögtetjük róla, és tálcára helyezzük. A sütés során elvesztett étolajat folyamatosan pótoljuk. Amikor az összes rózsa kisült, porcukorral gazdagon megszórjuk a tetejét, és úgy kínáljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: