28 db-os karácsonyi sütemény kiszúró rács 054323
Fogyasztói ár: 2,650 Ft
A 28 db-os karácsonyi sütemény kiszúró rács 054323 az aprósütemények tésztaformázásának leggyorsabb módját nyújtja. Az anyaga szilikon hatású kemény, vegytiszta élelmiszeripari műanyag. Segítségével 28 db süteményt formázhatunk egyszerre. A sütemény kiszúró ráccsal 14×2 db különböző karácsonyi mintájú és alakú süteményt formázhatunk:
2 db fenyőfa
2 db harang
2 db templom
2 db hópihe
2 db hóember
2 db csillag
2 db angyal
2 db hullócsillag
2 db hal
2 db malac
2 db gomba
2 db kifli
2 db patkó
2 db masni
A használata könnyű és egyszerű: - helyezzük a sütemény kiszúró rácsot a sütő tepsibe, terítsük rá a tésztát és görgessük végig rajta a tésztanyújtó hengert, átnyomva így a tésztát a sablonon. A belső egység segítségével távolítsuk el a felesleges tésztát, ezután emeljük fel a sablont. A tepsiben csak a kiszúrt alakú tészták maradnak.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben is mosható.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 33 cm
- szélesség: 22,50 cm
- szélesség fülekkel: 23,30 cm
- magasság: 1,10 cm
- tömeg: 0,220 kg
- szaggatók száma: 28 db
- a kiszúró formák méretei 3-5 cm között mozognak
Karácsonyi mézeskalács
Hozzávalók:
350 g finomliszt
150 g porcukor
60 g virágméz (vegyes)
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
0.50 csomag sütőpor
2 db tojás
2 evőkanál disznózsír
2 narancsból nyert narancshéj
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítése:
A lisztet egy széles tálba szitáljuk a porcukorral, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a sütőporral együtt. A poralapú hozzávalók után jöhet a tojás, a disznózsír, a vegyes virágméz, majd a végére a narancs reszelt héja és egy kis vanília-kivonat. Ha minden hozzávaló a tálban került addig gyúrjuk, míg puha állagú tésztává áll össze. A tésztát ezután félrerakjuk pár percre pihentetni, addig előkészítjük a sütőpapírt, a tepsit és 170°-ra előmelegítjük a sütőt. Ha tehetjük, használjunk több tepsit, főleg, ha nagyobb adaggal készítjük, hogy ne kelljen várni, míg kihűl. Ezután a tésztát jól belisztezett sodródeszkára helyezzük, és kb. 1-1,5 centi vastagra nyújtjuk. Amikor már megfelelő méretű, helyezzük a sütemény kiszúró rácsot a sütő tepsibe, terítsük rá a tésztát és görgessük végig rajta a tésztanyújtó hengert, átnyomva így a tésztát a sablonon. A belső egység segítségével távolítsuk el a felesleges tésztát, ezután emeljük fel a sablont. A tepsiben csak a kiszúrt alakú tészták maradnak, majd 8 percre a sütőbe rakjuk. Figyeljünk az időre, hiszen a mézeskalácsokat könnyen túl lehet sütni, amitől kemények lesznek. A legjobb, ha akkor vesszük ki őket, amikor az aljuk már elkezd pirulni, de a teteje még puha. Amikor elkészültek, hagyjuk őket kihűlni, majd ízlésünk szerint díszítjük őket. Ha nem fogy el frissen, zárt dobozban tároljuk őket.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: