Kiszedő szűrőkanál 1735 CH
Származási ország: Olasz
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 750 Ft
Egy jó minőségű szűrőkanál kincset ér sütés főzés közben a konyhában. <Kiszedő szűrőkanál 1735 CH> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A kiszedő szűrőkanál anyaga rozsdamentes acél és fémhaló.
Méretek: - átmérő: - 17 cm
- hosszúság: - 35 cm nyéllel
- magasság: - 4,5 cm
- tömeg: - 0,075 kg
Nokedli
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- só
- olaj vagy zsír
Elkészítése:
A lisztet a tojással, a sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe tegyünk 1 (egy) evőkanál olajt (olíva vagy napraforgó) és nokedli szaggatóval szaggassuk bele az elkészített alapanyagot, egyszerre inkább kevesebbet. Kb. 10 percig forraljuk, közben többször keverjük meg, nehogy az alján leragadjon. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük kevés felmelegített olajjal, zsiradékkal. Pörköltekhez adjuk köretként.
Szilvás gombóc
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya (krumpli, pityóka)
- 10 evőkanál liszt
- 1 tojás
- 1 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál só
- 1 kg szilva
- 10-15 dkg vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és burgonyatörőn átnyomjuk. Miután kihűlt, hozzáadjuk a lisztet a tojást, az olajt és a sót majd összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és tenyérnyi négyzetekre vágjuk. ráhelyezzük a kimagolt szilvát és gombócokat formálunk belőle.
A gombócokat bő, lobogó sós vízbe tesszük, kifőzzük, majd leszűrjük, és forró vízzel leöblítjük, pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Ötlet:
A szilvába a mag helyére, érdemes tenni kevés fahéjjal kevert cukrot, nagyon finom íze lesz tőle a szilva.
Túrókrémes, burgonyás derelye
Hozzávalók a derelyéhez:
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg morzsa
- 3+7 dkg vaj
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- egy csipet só
Hozzávalók a túrókrémhez:
- 50 dkg túró
- 3 evőkanál méz
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítése:
A krumplit hámozzuk meg, vágjuk kockára, és főzzük puhára. Törjük át burgonyanyomóval, majd alaposan dolgozzuk össze a tojással, a búzadarával, 3 dkg olvasztott vajjal, egy csomag vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Gyúrjuk addig, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Ezután nyújtsuk vékonyra, és a lap felén egymástól egyenlő távolságra tegyünk kis halmokat a mézzel, citrommal, vaníliás cukorral és fahéjjal ízesített túróból.
Ezután hajtsuk rá a lap másik felét, nyomkodjuk le alaposan a töltelékek szélét, majd derelyevágóval vágjuk fel a tésztát. Ha kell, nyomkodjuk meg egy villával a derelyék szélét, majd főzzük ki őket enyhén sós vízben. A zsemlemorzsát pirítsuk meg 7 dkg vajon, és forgassuk bele a kifőtt derelyéket.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: