Kiszedő szűrőkanál 32 cm 077554-DOM-SZ
Fogyasztói ár: 1,250 Ft
A kiszedő szűrőkanál 32 cm 077554-DOM-SZ minden konyha nélkülözhetetlen tartozéka. Gyakorlatias lyukas kanál, akasztható fogantyúval. A lyukas kiszedő szűrő kanál, tartós műanyagból készült. Tökéletes a tészta, a zöldségfélék és egyéb ételek kiszedéséhez a fazékból, lábasból a felesleges víz vagy szósz nélkül. Zöldség, gyümölcs stb., folyó víz alatti mosására is kiváló. Tisztítása semleges folyékony mosogatószeres vízzel! Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát!
Részletes méretleírás:
- hosszúság nyéllel: 32 cm; - szűrőkanál: 18 cm
- széllesség nyél: 3,50 cm; - szűrőkanálfej: 14,50 cm
- magasság: 7,50 cm
- tömeg: 0,095 kg
Erdei gombás ravioli recept
Hozzávalók 4 főre
Raviolihoz:
400 g liszt
4 db nagyobb tojás
1 teáskanál só
Töltelékhez:
250 g erdei gombakeverék
100 g barna champion gomba
20 g reszelt pecorino vagy parmezán sajt
10 bazsalikomlevél
2 mogyoróhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy evőkanál olívaolaj
- fél csokor petrezselyem
- frissen őrölt bors
- só
Tálaláshoz:
- 2 nagy evőkanál vaj
- pecorino vagy parmezán sajt
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk a sóval, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, tésztát gyúrunk belőle. Nem szabad, hogy ragadjon. (Én ehhez dagasztógépet használtam.) Frissen tartó fóliába csomagolva 30 percet pihentjük a hűtőben.
Ez alatt elkészítjük a tölteléket. A gombákat megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk a hagymákkal együtt.
Az olívaolajt felmelegítjük, átfuttatjuk rajta a gombákat és a hagymákat, fűszerezzük sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel és a bazsalikommal, sajttal kb 15 percig pároljuk.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk vékonyra, ha van tésztanyújtó gépünk, bátran használhatjuk (az 5-ös vastagság volt nekem a megfelelő). Persze ha nincs gépünk, tökéletesen ki lehet nyújtani vékonyra egy sodrófával is.
2 (kettő) tésztacsíkot egymással párhuzamosan lefektetünk lisztezett felületre. A tölteléket ráhalmozzuk az egyik tésztalapra úgy, hogy közben hagyjunk kb. 1 ujjnyi helyet a halmok között. Az üres, töltelék nélküli részeket vizes ecsettel kenjük le. Borítsuk be a másik tésztalappal, nyomkodjuk körbe az ujjainkkal, egy pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, majd jól nyomkodjuk össze a széleit. Ezt a folyamatot a másik 2 tésztalappal ugyanúgy megcsináljuk.
Érdemes főzés előtt egy kis liszttel megszórt tálcára tenni a raviolikat. Forrásban lévő sós vízben kb. 4 (négy) percig főzzük. Jól csepegtessük le róla a vizet.
Tálaláskor az olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd a reszelt sajttal meghintjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: