Digitális maghőmérő, ételhőmérő 487556-BQT
Fogyasztói ár: 3,850 Ft
A digitális konyhai maghőmérő, ételhőmérő segítségével ellenőrizhető a sültek, sütemények, desszertek és italok belső hőmérséklete. A digitális konyhai maghőmérő, ételhőmérő egy fém tű, mely egy digitális hőmérőhöz csatlakozik. A maghőmérő az ételek belső hőmérsékletét mutatja, mégpedig úgy, hogy a tűszerű részét a hús, a sütemény, a desszert belsejébe szúrva, az italba helyezve érzékeli azoknak a hőmérsékletét. Ez a digitális maghőmérő remek segítség lehet a bonbonkészítés, csokoládé temperálás során is. A -17 °C és +200 °C közötti méréshatár lehetővé teszi, hogy bármilyen étel elkészítésénél lehessen alkalmazni, legyen szó lassan főtt, alacsony hőmérsékletű ételekről vagy magas hőfokon sütött fogásokról. A 11 cm hosszúságú mérőszonda (hegyes, vastag rozsdamentes acéltű), ami a derékszög értékein belül bármilyen fokban behajlítható, elegendő mélységet biztosít ahhoz, hogy pontosan mérje az ételek belső hőmérsékletét, anélkül, hogy megégetné magát. A maghőmérő egyszerűen ki- és bekapcsolható, így energiatakarékosan használható. A készülék energiaellátását egy 3 V -os (CR2032) gombelem biztosítja. A gomb ellem nem tartozék.
Használata: - A húst ki kell venni a sütőből, ezután lehet csak körülbelül a közepéig szúrni a tűt, majd várni a végeredményt. A húsnak minden esetben olyan részébe kell beledöfni a hőmérőt, ahol a legvastagabb, hiszen ez készül el legutoljára, de annak is olyan területét kell választani, ami távol esik minden csonttól, porctól vagy zsírrétegtől. Ha a hús még nem érte el a kívánt hőmérsékletet, és később újra ellenőrizni kell, érdemes ugyanoda szúrni a tűt, ahová először tettük, hogy a legjobb eredményt kapjunk.
Hőmérsékletek: - Az adatok iránymutatók!
- Csirke, kacsa és egyéb baromfik: 74 fok a combnak a mellhez legközelebbi részénél, de a csonttól távol mérve
- Sertés- és malachúsok, sonka, lapocka, karaj, stb. 71 fok
- Halak: 60 fok
A megadott adatok azonban becsapósak, ugyanis minden hús maghőmérséklete nő a pihentetés alatt, nem akkor kell tehát kivenni a sütőből, amikor elérik a kívánt értéket, hanem valamivel korábban - növekedés akár 2-8 fok is lehet, ez függ a hús méretétől és jellegétől.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mossuk le a szondát ügyelve, hogy ne éje víz a műanyagházat, öblítsük bő vízben, majd töröljük szárazra. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben nem mosható.
Figyelem!
A digitális konyhai maghőmérő, ételhőmérő tűzhelyre, forró felületre nem helyezhető, a szonda kivételével vízbe nem tehető mivel nem vízálló. A digitális konyhai maghőmérő, ételhőmérő nem gyermekjáték, nagyon könnyen szúrt sérülést okozhat, ezért a kisgyermekek elől elzárandó!
Részletes méretleírás:
- hosszúság egybe: 18 cm; - tű szonda: 11 cm
- hőmérés tartomány: - 17 °C és + 200 °C között
- energia ellátás: CR2032 -es 3 V -os gomb ellem (a gomb ellem nem tartozék)
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: