Rozsdamentes gulyás bogrács 30 literes 3547
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
Fogyasztói ár: 19,990 Ft
Egy jó minőségű rozsdamentes gulyás bogrács kincset ér ha bográcsozni szeretnék. <Rozsdamentes gulyás bogrács 30 literes 3547> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A rozsdamentes gulyás bogrács anyag összetétele 1 mm vastag, 18/10-es króm-nikkel rozsdamentes nemesacél lemez, méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést. A rozsdamentes gulyás bogrács füleket utólag szegecseléssel rögzítik, a már eredeti alakját elnyert edényre. Időálló, könnyen tisztítható. A rozsdamentes gulyás bogrács a bográcsozás elengedhetetlen kelléke! Nyílt lángon a szabadban a legcélszerűbb használni.
Figyelem! - Űrtartalom = az edény színültig töltve!
Megjegyzés! - A bográcsállvány NEM tartozék, NEM tartozik az ÁRBA!
Méretek: - átmérő alsó belső: - 35 cm; - felső: - 47 cm
- átmérő alsó külső: - 37 cm; - felső: - 54 cm
- magasság belső: - 24 cm; - külső: - 24,5
- tömeg: - 3,760 kg
- űrtartalom: - 30 liter
Bográcsos pusztapörkölt
Hozzávalók:
- 3 kg csülökhús kis darabokra vágva
- 8 dkg zsír
- 30 dkg hagyma
- 2 dkg fokhagyma
- 4 g köménymag
- 3 dkg fűszerpaprika
- 5 dkg só
- fél kg zöldpaprika
- 40 dkg paradicsom
- fél liter száraz vörösbor.
Elkészítése:
A zsíron üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, megszórjuk a paprikával és beleforgatjuk a megmosott húst. Sózzuk, majd köménnyel és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Kissé megpirítjuk, majd kevés borral leöntjük. Lefedve lassan pároljuk. Ha kell, egy kis vizet is öntünk rá. Mielőtt a hús megpuhulna, beletesszük a megmosott, csíkokra vágott paradicsomot és paprikát. Arra folyamatosan ügyelünk, hogy csak alig legyen lé a húson. Köretként sós burgonyát, pirított burgonyát, vagy pásztortarhonyát kínálunk mellé.
Bográcsgulyás
Hozzávalók:
- 1,5 kg marhalábszár
- 3 közepes fej hagyma
- 5-7 szik fokhagyma
- 1 csöves paprika
- 25 dkg kolozsvári szalonna
- 2 kisebb paradicsom
- 3 nagyobb sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 kg burgonya
- só, ízlés szerint
- darált bors, ízlés szerint
- darált édes-nemes pirospaprika, ízlés szerint
- őrölt kömény
- csipetkéhez liszt
Elkészítése:
A kolozsvári szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöket kiszedjük és annak a zsírjában aranybarnára pirítjuk a 3 közepes fejt hagymát, amit apróra vágunk.
A tűzről levesszük a bográcsot, és belekeverünk 2-3 evőkanál édesnemes pirospaprikát, majd a 2×2 cm-es kockákra vágott húst. Pirítjuk kb. 5 percig nagy lángon, majd felengedjük vízzel és vörösborral (három az egy arányba, háromnegyed liter víz egy negyed liter vörösbor) annyira, hogy bőven ellepje, és fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval és borssal. Beletesszük az apróra vágott paradicsomot, a csöves paprikát és a fokhagymát. Amikor a hús már majdnem puha, akkor beletesszük, a kockára vágott répát, burgonyát és gyökeret is a bográcsba. Megint sózzuk ha sótalanak találjuk (kicsit kóstolgatjuk), és legvégén beletesszük a csipetkét. Készre főzzük.
Megjegyzés:
Tehetünk bele hegyes erős paprikát is, de persze ahol gyerek van, vagy nem szeretik, ott jobb ezt mellőzni.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: