Bográcsállvány 1,20 méteres 12010
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Egy jó minőségű bográcsállvány kincset ér a bográcsozásnál. Bográcsállvány 1,20 méteres 12010 a legjobb választás. A bográcsállvány 10x10-es négyszög vas, méretre szabva, megcsavarva, három lábbal ellátva. A bográcsállvány a bográcsozás kelléke. A bográcsállványon a rögzítések szegecseléses eljárással vannak megoldva.
A bogrács csak szemléltetés vagyis illusztráció, és nem tartozék, nem tartozik az árba.
Méretek: - profil: - 10×10 mm – es szögletes vas
- hosszúság: - 120 cm
- függesztő lánc hossza: - 28 cm
- kampó hosszúsága: - 5 cm
- tömeg: - 3,10 kg
Babgulyás füstölt csülökkel
Hozzávalók:
- 1 db füstölt csülök
- kb. 80- 100 dkg
- 50 dkg tarkabab
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 zeller
- 1 csomó zöldség zöldje
- 25 dkg burgonya
A rántáshoz:
- 1 fej közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 3 evőkanál liszt
- Só, bors, majoránna, kakukkfű, szurokfű, bazsalikom, Borsika fű
A csipetkéhez:
- 1 tojás, csipet só, olaj, és annyi liszt amennyit a tojás felvesz, és kemény tésztát gyúrunk
Elkészítése:
A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel mindkettőt odatesszük főni, amikor félig megfőtt a bab, beletesszük a karikákra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát, a füstöltcsülköt kivesszük, és apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe és tovább főzzük. Amikor majdnem megpuhult a bab meg a zöldségfélék, na meg a csülök, ekkor kezdjük fűszerezni. Először megsózzuk, teszünk bele egy csipet kakukkfüvet, egy csipet szurokfüvet, bazsalikomot, majoránnát, Borsika füvet, borsot és zöldség levelet. Ezután csinálunk egy magyaros rántást (hagyma fokhagyma meg pirospaprika) és berántjuk. Csipetke tésztával gazdagíthatjuk, és készre főzzük.
Bográcsgulyás
Hozzávalók:
- 50 dkg marha lábszár hús
- 1-2 fej vöröshagyma
- 6 dkg zsír
- 1 késhegynyi fokhagymakrém
- 2 csipet köménymag
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 zellerlevél
- 1 púpozott evőkanál pirospaprika
- 60 dkg tisztított krumpli
- 2 evőkanál száraz csipetke
- ízlés szerint só
Elkészítése:
Először vastagon kizsírozzuk a bográcsot, majd rétegesen beletesszük a kockára vágott húst az összevágott hagymát. A fokhagyma krémmel és köménymaggal fokozatosan ízesítjük. a tetejére tegyük a zöldpaprikát, a paradicsomot és a zeller zöldet. Sózzuk meg és gyakori rázogatás és kevergetés mellett közepes láng felett pirítsuk zsírjára a húst. Levéve a tűzről hintsük meg pirospaprikával és kb. 2 liter vízzel öntsük fel majd nagy lánggal füzük tovább. amikor a hús félig megpuhult, tegyük bele a kockára vágott krumplit és a száraz csipetkét. Ha szükséges még annyi vizet töltsünk hozzá, hogy kétujjnyira ellepje az ételt. Nagy lánggal főzzük készre.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: