Zománcozott gulyás bogrács 8 literes KP – 8/1 – BB
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Zománcozott gulyás bogrács 8 literes KP - 8/1 - BB eladás, értékesítés, vásárlás. A zománcozott bogrács anyag összetétele 1, 2 mm vastagságú vaslemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést. A zománcozott bogrács fülét tartó lemezeket utólag hegesztéssel rögzítik, majd duplán zománcozzák a már eredeti alakját elnyert bográcsot. Az így elkészített zománcozott bogrács időálló, könnyen tisztítható. A bogrács, a bográcsozás elengedhetetlen kelléke! A bográcsot nyílt lángon a szabadban a legcélszerűbb használni.
Figyelem! - űrtartalom = a bogrács színültig töltve!
Méretek: - átmérő (alsó): - 20 cm, - felső: - 35 cm
- magasság: - 16 cm
- tömeg: - 1,30 kg
- űrtartalom: - 8 liter
Currys bográcsos sertéspörkölt
Hozzávalók:
- 3 kg sovány sertéscomb
- 1 dl étolaj
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál curry
- őrölt bors, ízlés szerint
- csípős Piros Arany ételízesítő
- 3 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 db zöldpaprika
- 1 dl száraz vörösbor (akár el is maradhat, de akkor pótoljuk még egy paradicsommal)
- 1 db paradicsom
- só, ízlés szerint
Elkészítése:
A bográcsba beleöntjük az olajt és belerakjuk a felkockázott húst és azt kevergetve saját levében enyhén megpörköljük. Majd felengedjük vízzel és a hús tetejére tesszük az apróra vágott vöröshagymát, köményt, borsot, curryt, sót. Keverés nélkül (bogrács forgatásával) lassú tűzön félpuhára főzzük. (vizet szükség szerint teszünk bele). Ekkor a felvágott zöldpaprikát, a vörösbort vagy paradicsomot és a zúzott fokhagymát beletesszük. Szükség esetén a fűszerekkel újra ízesítjük. Amikor puhára főt a hús a vörösbor vagy paradicsom és fokhagyma megfelelő arányával az ízt újra beállítjuk, az őrölt pirospaprikát beletesszük és pár percig készre főzzük.
Bográcsgulyás
Hozzávalók:
- 50 dkg marha lábszár hús
- 1-2 fej vöröshagyma
- 6 dkg zsír
- 1 késhegynyi fokhagymakrém
- 2 csipet köménymag
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 zellerlevél
- 1 púpozott evőkanál pirospaprika
- 60 dkg tisztított krumpli
- 2 evőkanál száraz csipetke
- ízlés szerint só
Elkészítése:
Először vastagon kizsírozzuk a bográcsot, majd rétegesen beletesszük a kockára vágott húst az összevágott hagymát. A fokhagyma krémmel és köménymaggal fokozatosan ízesítjük. a tetejére tegyük a zöldpaprikát, a paradicsomot és a zeller zöldet. Sózzuk meg és gyakori rázogatás és kevergetés mellett közepes láng felett pirítsuk zsírjára a húst. Levéve a tűzről hintsük meg pirospaprikával és kb. 2 liter vízzel öntsük fel majd nagy lánggal füzük tovább. amikor a hús félig megpuhult, tegyük bele a kockára vágott krumplit és a száraz csipetkét. Ha szükséges még annyi vizet töltsünk hozzá, hogy kétujjnyira ellepje az ételt. Nagy lánggal főzzük készre.
Bográcsos pusztapörkölt
Hozzávalók:
- 500 g sertéslapocka
- 50 g vöröshagyma
- 50 g sertés zsír vagy szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 g pirospaprika
- só ízlés szerint
- törött bors, ízlés szerint
- majoránna, ízlés szerint
- 500 g burgonya
- 2 dl fehér bor
- 150 g paradicsom
- 150 g zöldpaprika
Elkészítése:
A hozzávalók közt itt elsőnek a magyar pásztorok hagyományos ma is kapható és használatos főzőalkalmatosságát, a bográcsot kell említenünk. A szabad-tűz fölé akasztható, félgömb alakú vasedényben kell a pusztapörköltet készíteni főként azért, mert a szabad-tűz utánozhatatlanul finom ízt ad a benne fövő ételnek!
A húst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A bográcsban zsírt olvasztunk, az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk benne. Beletesszük a pirospaprikát, a húst, a hagymát és a többi fűszert, majd kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, amíg a hús puhulni kezd. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott burgonyát, ráöntjük a bort, hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, és készre főzzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: