Rozsdamentes gulyás bogrács 10 literes KP – 21/34 – JAN
Jutalompont: 0
Készlet információ: Nincs készleten
A rozsdamentes gulyás bogrács anyag összetétele 1,2 mm vastag, 18/10 - es króm-nikkel rozsdamentes nemesacél lemez, méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést. A rozsdamentes gulyás bogrács füleket utólag szegecseléssel rögzítik, a már eredeti alakját elnyert edényre. Időálló, könnyen tisztítható. A bográcsozás elengedhetetlen kelléke! Nyílt lángon a szabadban a legcélszerűbb használni a gulyás bográcsot. Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Megjegyzés! A bográcsállvány és a fedő csak szemléltető, NEM TARTOZÉK, NEM TATOZIK AZ ÁRBA!
Méretek: - átmérő: - alsó: - 21 cm, - felső: - 34 cm
- magasság: - 16,5 cm
- tömeg: - 1,80 kg
- űrtartalom: - 10 liter
Currys bográcsos sertéspörkölt
Hozzávalók:
- 3 kg sovány sertéscomb
- 1 dl étolaj
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál curry
- őrölt bors, ízlés szerint
- csípős Piros Arany ételízesítő
- 3 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 db zöldpaprika
- 1 dl száraz vörösbor (akár el is maradhat, de akkor pótoljuk még egy paradicsommal)
- 1 db paradicsom
- só, ízlés szerint
Elkészítés:
A bográcsba beleöntjük az olajt és belerakjuk a felkockázott húst és azt kevergetve saját levében enyhén megpörköljük. Majd felengedjük vízzel és a hús tetejére tesszük az apróra vágott vöröshagymát, köményt, borsot, curryt, sót. Keverés nélkül (bogrács forgatásával) lassú tűzön félpuhára főzzük. (vizet szükség szerint teszünk bele). Ekkor a felvágott zöldpaprikát, a vörösbort vagy paradicsomot és a zúzott fokhagymát beletesszük. Szükség esetén a fűszerekkel újra ízesítjük. Amikor puhára főt a hús a vörösbor vagy paradicsom és fokhagyma megfelelő arányával az ízt újra beállítjuk, az őrölt pirospaprikát beletesszük és pár percig készre főzzük.
Bográcsos pusztapörkölt
Hozzávalók:
- 500 g sertéslapocka
- 50 g vöröshagyma
- 50 g sertés zsír vagy szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 g pirospaprika
- só ízlés szerint
- törött bors, ízlés szerint
- majoránna, ízlés szerint
- 500 g burgonya
- 2 dl fehér bor
- 150 g paradicsom
- 150 g zöldpaprika
Elkészítése:
A hozzávalók közt itt elsőnek a magyar pásztorok hagyományos ma is kapható és használatos főzőalkalmatosságát, a bográcsot kell említenünk. A szabadtűz fölé akasztható, félgömb alakú vasedényben kell a pusztapörköltet készíteni főként azért, mert a szabadtűz utánozhatatlanul finom ízt ad a benne fövő ételnek!
A húst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A bográcsban zsírt olvasztunk, az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk benne. Beletesszük a pirospaprikát, a húst, a hagymát és a többi fűszert, majd kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, amíg a hús puhulni kezd. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott burgonyát, ráöntjük a bort, hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, és készre főzzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: