Rozsdamentes gulyás bogrács 15 literes KP – 24/41 – JAN
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Rozdamentes gulyás bogrács 15 literes vásárlása a legjobb válsztás az Edények.hu webáruházából. A rozdamentes gulyás bogrács anyag összetétele 0,75 mm vastag, 18/10 - es króm-nikkel rozsdamentes nemesacél lemez, méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést. A rozsdamentes gulyás bogrács füleket utólag szegecseléssel rögzítik, a már eredeti alakját elnyert edényre. Időálló, könnyen tisztítható. A rozsdamentes gulyás gogrács, a bográcsozás elengedhetetlen kelléke! Nyílt lángon a szabadban a legcélszerűbb használni. Figyelem: - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Megjegyzés! A bográcsállvány és a fedő csak szemléltető, NEM TARTOZÉK, NEM TARTOZIK AZ ÁRBA!
Méretek: - átmérő alsó: - 24 cm; - felső: - 41 cm
- magasság: - 21 cm
- tömeg: - 1,40 - 1,50 kg
- űrtartalom: - 15 liter
Hegyi pörkölt
Hozzávalók fejenként:
- fél kiló vaddisznóhús, (legyen benne oldalas is) vagy ugyanennyi marhalábszár,
- egy setés köröm négyfele vágva,
- fél fej öklömnyi vöröshagyma,
- egy öklömnyi krumpli,
- hüvelykujjnyi füstölt szalonna,
- zsiradék, só, csemege pirospaprika, piros arany, köménymag, mustár, egy üveg vörösbor, erős paprika, fokhagyma vagy fokhagymakrém.
Elkészítése:
A hagymát kellő zsiradékon aranysárgára pirítjuk. Ráöntjük a csemege fűszerpaprikát, néhány gyors keverés után egy kevés vizet öntünk rá, ezzel kész a szaft alap.
Rátesszük a disznó vagy marhahúst, megsózzuk, és nagy lángon, erőteljes keverés közben addig sütjük, amíg a hús kifehéredik és levet ereszt.
Ekkor hozzátesszük a körmöt, az apróra vágott füstölt szalonnát, a köménymagot, erős paprikát, ha kevés a leve (biztosan kevés), egy kis vizet.
Kinyitjuk a borosüveget és kortyintunk egyet, mert innentől jó 1,5 - 2 óráig nincs más dolgunk, mint megakadályozni a hús odaégését és közben poharunkat időnként újra tölteni. Ha zsírjára sül a hús, öntünk utána egy kis vizet. Néha megkóstoljuk a szaftot, pótoljuk az esetleg hiányzó sót, paprikát (inkább piros arannyal), köményt és az erős paprikát. Közben megpucoljuk és felaprítjuk a krumplit hüvelykujjnyi darabokra.
Jó másfél órás rotyogás után, amikor a hús már kezdi elveszíteni a gumi állapotot, de még nem puha, beleöntünk a pörköltbe egy kevés vörösbort, némi mustárt, és a zúzott fokhagymát, végül a felaprított krumplit.
Innentől körülbelül fél óra múlva puhul meg a krumpli. Ha eltaláltuk, akkor már a hús is puha, ha nem, pechünk van, mert ha tovább főzzük, a krumpli szétesik. Közben folyamatosan rázogatni kell, mert egyre sűrűsödik, és könnyen odakozmál.
Ha kint a természetben főzzük, bográcsban célszerű. Ha elő akarunk készülni a művelethez, otthon a krumpli beletétele előtti állapotig bezárólag elvégezhetjük a műveletet, a bográcsban forralunk egy kevés vizet, beletesszük a lábasban hozott, kocsonyásra merevedett, majdnem kész pörköltet, felforraljuk, és mehet bele a krumpli.
Currys bográcsos sertéspörkölt
Hozzávalók:
- 3 kg sovány sertéscomb
- 1 dl étolaj
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál curry
- őrölt bors, ízlés szerint
- csípős Piros Arany ételízesítő
- 3 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 db zöldpaprika
- 1 dl száraz vörösbor (akár el is maradhat, de akkor pótoljuk még egy paradicsommal)
- 1 db paradicsom
- só, ízlés szerint
Elkészítés:
A bográcsba beleöntjük az olajt és belerakjuk a felkockázott húst és azt kevergetve saját levében enyhén megpörköljük. Majd felengedjük vízzel és a hús tetejére tesszük az apróra vágott vöröshagymát, köményt, borsot, curryt, sót. Keverés nélkül (bogrács forgatásával) lassú tűzön félpuhára főzzük. (vizet szükség szerint teszünk bele). Ekkor a felvágott zöldpaprikát, a vörösbort vagy paradicsomot és a zúzott fokhagymát beletesszük. Szükség esetén a fűszerekkel újra ízesítjük. Amikor puhára főt a hús a vörösbor vagy paradicsom és fokhagyma megfelelő arányával az ízt újra beállítjuk, az őrölt pirospaprikát beletesszük és pár percig készre főzzük.
Csiki gulyás
Hozzávalók:
- 40 dkg marhabélszin
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- kömény
- fél kg savanyú káposzta
- 3 dkg rizs
- tejföl
Elkészítése:
Egy nagy fej hagymát felkockázzuk és a zsírban fedő alatt megpirítjuk. Rászórjuk a paprikát, a fokhagymát, a felkockázott húst és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Mikor a hús félig megpuhult, beletesszük a savanyú káposztát, a megmosott rizst és a káposzta só tartalmától függően sózzuk. Az egészet fedő alatt puhára főzzük és tejföllel bőven megöntözve tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: