Tálalóbogrács készlet rozsdamentes KP – 75/4 – ITL
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Tálalóbogrács készlet rozsdamentes eladás, értékesítés, vásárlás és a legjobb választás az Edények.hu webáruházból. A rozsdamentes tálalóbogrács készlet anyag összetétel 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél. A rozsdamentes tálalóbogrács készlet mozgatható fogantyúja rozsdamentes gömb acél, amely tartórészei ponthegesztéssel vannak rögzítve a tálalóbogrács oldalfalához. Formatervezése ugyanolyan, mint a gulyás bográcsé. A tálalóbogrács, gulyások tálalásakor kiválóan alkalmazkodik az étel jellegzetességéhez mivel az edény, amiben elkészült az ínyencség, annak miniatűr másolata.
Bogrács méretei: - átmérő (felső): - 11 cm (belső), - külső: - 12 cm
- átmérő (alsó): - 11 cm (belső), - külső: - 12 cm
- magasság: - 7,3 cm (belső), - külső: - 7,5 cm, - fogantyúval: - 16 cm
- tömeg: - 0,20 kg
- űrtartalom: - 0,70 Liter
Bogrács állvány méretei: - magasság: - 28 cm
- tömeg: - 0,20 kg
Merítőkanál méretei: - átmérő (felső): - 6,1 cm (belső), - külső: - 6,2 cm
- átmérő (alsó): - 2,9 cm (belső), - külső: - 3 cm
- magasság (a merítő rész): - 1,8 cm (belső), - külső: - 1,9 cm
- hosszúság: - 18,5 cm (nyél hossz), - teljes hossz: - 21,5 cm
- tömeg: - 0,10 kg
- űrtartalom: - 0,10 Liter (10 centiliter)
BABGULYÁS
Hozzávalók:
- 70 dg tarkabab
- 1 kg marha lábszár
- 10 dkg zeller
- 20 dkg sárgarépa
- 3 dkg fokhagyma
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 2 dkg só
- 5 dkg fűszerpaprika
- 3 dkg delikát
- 20 dkg zsír
- 5 dkg erős paprika krém
- 2 db tojás - 20 dkg liszt
- 1 kávéskanál Borsika fű
- 50 dkg füstölt oldalas
- 1 szál rozmaring (segíti a bélműködést)
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst. Addig kevergetjük, míg a húslevet enged. Ekkor lefedjük, és addig pároljuk, még a leve elfő. Félre húzzuk a láng fölül, meghintjük pirospaprikával és felengedjük vízzel, hogy ellepje és visszatesszük párolni, amíg a hús félig, megpuhul. Ha kell, közben pótoljuk a vizet. Ha a hús félig kész, hozzá adjuk a beáztatott babot felöntjük vízzel és hozzá adjuk a fűszereket. Addig főzzük még majdnem puha lesz. Ekkor Csipetkét rakunk bele és készre főzzük. Ha kell, utána ízesítünk.
Babgulyás füstölt csülökkel
Hozzávalók:
- 1 db füstölt csülök
- kb. 80- 100 dkg
- 50 dkg tarkabab
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 zeller
- 1 csomó zöldség zöldje
- 25 dkg burgonya
A rántáshoz:
- 1 fej közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 3 evőkanál liszt
- Só, bors, majoránna, kakukkfű, szurokfű, bazsalikom, Borsika fű
A csipetkéhez:
- 1 tojás, csipet só, olaj, és annyi liszt amennyit a tojás felvesz, és kemény tésztát gyúrunk
Elkészítése:
A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel mindkettőt odatesszük főni, amikor félig megfőtt a bab, beletesszük a karikákra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát, a füstölt csülköt kivesszük, és apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe és tovább főzzük. Amikor majdnem megpuhult a bab meg a zöldségfélék, na meg a csülök, ekkor kezdjük fűszerezni. Először megsózzuk, teszünk bele egy csipet kakukkfüvet, egy csipet szurokfüvet, bazsalikomot, majoránnát, Borsika füvet, borsot és zöldség levelet. Ezután csinálunk egy magyaros rántást (hagyma fokhagyma meg pirospaprika) és berántjuk. Csipetke tésztával gazdagíthatjuk, és készre főzzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: