Tálalóbogrács zománcozott KP - 16/7 - BB/M
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,850 Ft
Tálalóbogrács zománcozott vásárlása a legjobb választás az Edények.hu webáruházából. A zománcozott tálalóbogrács anyag összetétel 1 mm vastagságú vaslemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést majd duplán zománcozva. A zománcozott tálalóbogrács mozgatható fogantyúja rozsdamentes gömb acél, amely tartórészei hegesztéssel vannak rögzítve a tálalóbogrács külső oldalához.
FIGYELEM! - A bográcsállvány csak szemléltetés (illusztráció)! A bográcsállvány nem tartozék, nem tartozik a tálalóbográcshoz, és nem foglaltatik annak az árba!
Méretek: - átmérő felső belső: - 15 cm; - külső: - 16,5 cm
- átmérő alsó belső: - 8 cm; - külső: - 9 cm
- magasság belső: - 7,50 cm; - külső: - 8 cm; - fogantyúval: - 17 cm
- tömeg: - 0,250 kg
- űrtartalom: - 0,75 Liter
BABGULYÁS
Hozzávalók:
- 70 dg tarkabab
- 1 kg marha lábszár
- 10 dkg zeller
- 20 dkg sárgarépa
- 3 dkg fokhagyma
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 2 dkg só
- 5 dkg fűszerpaprika
- 3 dkg delikát
- 20 dkg zsír
- 5 dkg erős paprika krém
- 2 db tojás
- 20 dkg liszt
- 1 kávéskanál Borsika fű
- 50 dkg füstölt oldalas
- 1 szál rozmaring (segíti a bélműködést)
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst. Addig kevergetjük, míg a húslevet enged. Ekkor lefedjük, és addig pároljuk, még a leve elfő. Félre húzzuk a láng fölül, meghintjük pirospaprikával és felengedjük vízzel, hogy ellepje és visszatesszük párolni, amíg a hús félig, megpuhul. Ha kell, közben pótoljuk a vizet. Ha a hús félig kész, hozzá adjuk a beáztatott babot felöntjük vízzel és hozzá adjuk a fűszereket. Addig főzzük még majdnem puha lesz. Ekkor Csipetkét rakunk bele és készre főzzük. Ha kell, utána ízesítünk.
Bográcsos kakaspörkölt
Hozzávalók:
- egy kakas, ki már kiszolgálta a baromfiudvar hölgyeit
- 1 deci olíva olaj
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál édes pirospaprika
- fél üveg lecsó
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A bográcsban az olajt felhevítjük, szép sárgára pirítjuk rajta a nem túl apróra vágott vöröshagymát (a hosszú főzési idő alatt úgyis szétfő). Most jön a szépen feldarabolt kakas. Megsózzuk és még a paprika nélkül körbepirítjuk a húsokat. Mikor zsírjára sült, rászórjuk a pirospaprikát (így nem fog megbarnulni és szép színű lesz az étel). Körülbelül másfél órán keresztül rövid lével pároljuk, kevergetés közben. Csak, ha szükséges, akkor teszünk hozzá néha egy-két kanálnyi vizet. Beletesszük a lecsót és a szétzúzott fokhagymát. Készre pároljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: