Diótörő gomba alakú fából 12-6 KC
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 1,550 Ft
Egy jó minőségű diótörő mogyorótörő kincset ér a konyhában. Anyaga bükkfa. Időálló, könnyen tisztítható.
Méretek: - magasság: - préselővel: - minimum: - 10 cm; - maximum.: - 14 cm
- átmérő: - 7 cm; - belső: - 4,5×4,5 cm
- tömeg: - 0,125 kg
Sacher muffin
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 15 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 dl olaj
- 2 dl tejföl
- 7 dkg darált dió
- 2 tojás
- 1 sütőpor
- 10 dkg instant kakaópor
- kevés rumaroma
- 24 szem meggy
Elkészítése:
A tojást és a cukrot jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Alaposan összekeverjük. Ezután a muffin formákba belemerjük a keveréket és mindegyikbe 2 kettő) szem meggyet helyezünk. Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük.
Miután tálra rakjuk, fél tábla csokoládét és 2 (kettő) evőkanál sárgabarack-lekvárt összemelegítünk, és a muffin-okra kenjük.
Dupla csokis torta
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db tojás
- 30 dkg porcukor
- 6 evőkanál, forró víz
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
A krémhez:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 20 dkg jó minőségű csokoládé
- 5 dl tej
- 12 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
- eper, málna, banán vagy bármilyen gyümölcs ízlés szerint
- pirított dió
- 5 dkg tortabevonó
- 2 evőkanál olaj
- 1 csomag tejszínhabpor
- 1,5 dl tej
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval berakjuk a hűtőbe. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral legalább 5 percen át habosra kavarjuk. A lisztbe kavarjuk a sütőport, és a tojássárgához szitáljuk, és jól összekeverjük. Egy 26-cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk (a teflon bevonatú tortaformákat nem kell kibélelni), a sütőnket begyújtjuk, és 175 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá - szinte túróssá - keverjük, és egy nagy lapát segítségével óvatosan a lisztes masszámba forgatjuk-keverjük. Beleöntjük a formába, elegyengetjük, és berakjuk a sütőbe 10 percre sülni, ezután a 160 fokra csökkentjük a hőt, és 30 percig sütjük a tésztát.
Közben a tejjel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és puding alapanyaggal kemény pudingot főzünk. Gőz fölött megolvasztjuk a csokikat, és a még forró pudingba keverjük. Lehűtjük. Megnézzük 30 perc után a tésztát, hurkapálcával, és ha nem jó, akkor még visszatesszük 10 percre. Ha a krém kihűlt, akkor belekeverjük a vajat. Ha nagyon csomós, akkor szokás szerint bevetjük a bot mixert, mert azzal habos krémet kapunk. Ha a torta is kihűlt, akkor keresztben 3 felé vágjuk, betöltjük a krémmel, és lehet is díszíteni.
Megjegyzés a díszítéshez:
A torta tetejére olvasztott tortabevonót rakunk, és amikor megszilárdult, akkor a habporból vert habbal bekenjük az oldalát. Pirított, durvára vágott dióval bevonjuk az oldalát, és a maradék tejszínhabbal díszíthetjük még.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: