Csontfűrészlap 45 cm-es 452 KC
Származási ország: Cseh
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 1,650 Ft
Egy jó csontfűrész kincset ér a konyhában és a disznóvágásnál. <Csontfűrészlap 45 cm-es 452 KC> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A csontfűrészlap anyaga, edzett acél.
Figyelem! - A fűrészkeret nem tartozék, nem tárózik a csontfűrészlap árába. A fűrészkeret csak szemléltető.
Méretek: - hosszúság: - 45 cm; - ebből hasznos: - 40 cm
- szélesség: - 2 cm
- vastagság: - 0,55 mm
- tömeg: - 0,040 kg
Hagyományos csontleves
Hozzávalók:
- 2 darab egész combcsont
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1/4 zellergumó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 babérlevél
- 6-7 szem egész bors
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A csontokat kettéfűrészeljük, majd beletesszük egy fazékba, és felengedjük vízzel. Feltesszük főni, jó nagy lángon. Mikor kezd habot engedni, azt szűrőkanállal leszedjük róla, ez eltarthat 10-20 percig is. Mikor már szép tiszta, beletesszük a zöldségeket, takaréklángra tesszük. Akkora láng legyen alatta, hogy épp csak mozogjon a leves, de ne forrjon!
Így főzzük legalább 3 órát, addig, amíg a csontról leválik a hús, ami rajra van.
Ekkor egy leves szűrőn átszűrjük egy másik lábosba, felforraljuk, levestésztát teszünk bele, fedőt teszünk rá, és azonnal el is zárjuk a gázt.
A zöldségeket és a húsos csontot egy tálra tesszük, és a leves mellé tálaljuk.
Kocsonya elkészítési módja
Hozzávalók:
- 2 kg (sertésköröm, farok rész, fejrész, orr, sertésfül, csülök, bőrök)
- 0,50 kg sovány sertéscomb
- 2-3 fej hagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 evőkanál egész bors
- só ízlés, szerint
- paprika, ízlés szerint
Elkészítése:
Egy nagy fazékban odatesszük a megtisztított húsféléket, a zöldségekkel, a sóval és a fűszerekkel együtt és annyi hideg vizet töltünk rá, amíg tejesen ellepi egy jó ujjnyi magasan (adagonként körülbelül 4,5 dl). Kis lángon, hogy ne zubogjon, lassan puhára főzzük (3 – 4 óra). Kanállal kiveszünk egy kevés lét, és ha ujjunkat belemártva "ragacsos", akkor biztos, hogy zselatin használata nélkül is meg fog dermedni. A főtt húst kivesszük (kicsontozzuk) és mélytányérokba egyenlően szétosztjuk.
A levet lezsírozva rászűrjük a húsokra, és hideg helyre tesszük dermedni. Tetejét ízlés szerint megszórhatjuk piros paprikával, őrölt borssal, vagy kevés citromlét csepegtethetünk rá, illetve citromkarikával, petrezselyem zölddel díszíthetjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: