Kenyértartó rozsdamentes 36×23×14 cm 689078-DOM
Fogyasztói ár: 6,990 Ft
A kenyértartó rozsdamentes saválló lemezből készült konyhai eszköz, amely a szeletelt vagy a megkezdett kenyér tárolására, puhán tartására alkalmas. Tisztítása, hagyományos módon, az-az nedves ruhával tisztára törüljük. Ellensége a nem tisztán-tartás és a nagyon dohos helység.
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 31 cm; - külső: 36 cm
- szélesség belső: 21 cm; - külső: 24,5 cm
- magasság belső: 13 cm; - külső: 15 cm
- tömeg: 0,670 kg
Burgonyás kenyér
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
30-40 dkg főtt, áttört burgonya
3 dkg só, 4 dkg élesztő
5-6 dl víz
5 dkg olvasztott zsír
1 evőkanál cukor
1 evőkanál tejpor
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megtisztítjuk, megmossuk és héjában, sós vízben puhára főzzük. (Sóra azért van szükség, hogy a burgonya héja főzéskor ne repedjen szét). A puhára főzött burgonyát meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni majd utána a langyos átszitált liszttel egy nagyméretű tálban összedolgozzuk. Az élesztőt körülbelül 1 dl vízzel, a cukorral és a tejporral összekeverjük és kelni hagyjuk úgy 10-15 percig. Ezután ráöntjük a burgonyás lisztre és összedolgozzuk a megkelt élesztővel. Vízben feloldjuk a sót és fokozatosan hozzáöntjük a liszthez és megkezdjük a dagasztást. A dagasztás végén a tésztába beledolgozzuk az olvasztott zsírt. Akkor lesz jó a tészta, ha kezünkről és az edény oldaláról könnyen elválik, és az állománya közepesen kemény.
A tésztából cipót formázunk, a tetejét meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, közepesen meleg helyre tesszük, és 60 percig kelesztjük. Ez után ismét átgyúrjuk, tetszés szerint formázzuk, előzőleg bezsírozott tepsibe helyezzük, majd 20 percig pihentetjük. Ez után vizes ecsettel lekenjük, 3-4 helyen késsel bevágjuk és közepes erősségű tűzön 50-60 percig lassan sütjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: