Piros babos edényfogó kesztyű 18×30 cm 095538-TOR
Fogyasztói ár: 1,750 Ft
Ha óvatlanok vagyunk a forró edények égési sérüléseket okozhatnak. A Piros babos edényfogó kesztyű 18×30 cm 095538-TOR gondoskodik arról, hogy ne égessük meg a kezünket, és ne ejtsük le a frissen kisült süteményt vagy vacsorát a konyha padlózatára. Az anyaga pamut és poliészter. A piros babos edényfogó kesztyű mosógépben mosható.
Részletes méretleírás:
- hosszúság 30 cm
- szélesség csuklónál: 15 cm; - hüvelykujjnál: 17 cm; - ujjbegynél: 11 cm
- tömeg: 0,075 kg
Egyben sült töltött csirke
Előkészítése:
- A csirkét megtisztítjuk, a maradék tollszálakat eltávolítjuk. Kívül-belül megsózzuk, és bekenjük a választott fűszerekkel - például borssal, kakukkfűvel és zúzott fokhagymával - ízesített, olvasztott vajjal. Ettől lesz szép fényes, piros és ropogós a bőre, a húsa pedig kellemesen fűszeres. Nem árt, ha sütés előtt egy órát pihentetjük, hogy a fűszerek jobban átjárják a madarat.
A töltelék és töltés:
- A töltött csirke megunhatatlan, többek között azért, mert a töltelék maga számtalan lehet: gombás- tojásos-májas, füstölttarjás-tejfölös, darált húsos, ricottás - a változatosságoknak csak a képzelet szab határt. A hagyományos változathoz 2 darab zsömlét tejbe áztatunk, majd kicsavarunk, és egy nagyobb tálba helyezzük. 1 fej vöröshagymát meghámozunk, és apró kockákra vágjuk. Ledarálunk 15 dkg csirkemájat, megtisztítjuk, és apróra darabolunk 10 dkg gombát.
- Egy serpenyőben 10 dkg húsos szalonnát pirítunk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, majd, ha a gomba összeesett, a petrezselymet is, és kb. 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Az áztatott és kicsavart zsömlékhez hozzáadunk 2 egész tojást, a gombás keveréket, és a májat. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd óvatosan a csirke bőre alá - főleg a combja és a melle alá -, és a hasüregébe töltjük, egy hústűvel lezárjuk. A combokat egy madzaggal felül összekötjük, a maradék tölteléket pedig a combok mellett, a bőr alá töltjük, és ezeket is lezárjuk egy hústűvel.
A sütése:
- A töltött csirkénél két dolognak kell egyszerre megvalósulnia: belül omlósnak, kívül ropogósnak kell lennie, anélkül, hogy kiszáradna. Ezt úgy tudjuk megvalósítani, hogy a betöltött csirkét egy magas falú fedős tepsibe tesszük, és bőségesen megkenjük olvasztott vajjal, és 150 fokon másfél órán át sütjük a fedő alatt. Félidőben egyszer átfordítjuk a csirkét, és meglocsoljuk a saját, fűszeres levével. Másfél óra után levesszük a fedőt, és 200 fokon, újabb fél órán át piros-ropogósra sütjük.
Pihentetés:
- Ahhoz, hogy szépen szeletelhető legyen a csirkénk, nem árt pihentetni, miután elkészült. Ez kb. 20 perc legyen, semmiképp nem több, mert akkor elkezd kiszáradni és kihűlni a sültünk, és melegítve, ugyebár, csak a káposzta jó.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: