Tésztalyukasztó henger 116129
Fogyasztói ár: 1,250 Ft
A tésztalyukasztó henger 116129 anyaga az élelmiszeriparban használható szilikonalapú kemény műanyag. Tökéletesen alkalmas a pizza tészta, egyéb tésztafélék, valamint sütemények felületének lyukasztására, marcipán és fondant formázására. A tésztalyukasztó és kekszmintázó henger lyukakat szúr a tésztába, így sütés közben a levegő egyenletesen eloszlik, és nem keletkeznek levegőbuborékok. Segítségével gyorsan és egyenletes távolságban lehet kilyukasztani a tésztát, hogy sütés közben ne hólyagosodjon fel.
Tisztítása semleges meleg mosogatószeres vízzel. Mosogatógépben mosható de nem ajánlott!
Részletes méretleírás:
- hosszúság markolattal: 17,50 cm; - markolat nélkül: 7,50 cm
- szélesség: 11 cm
- tömeg: 0,055 kg
- munkahenger átmérője: 10 cm
- tüskék hosszúsága: 1,35 cm
- tüskék száma: 42 db
Almás rétes mazsolával, fahéjjal
Hozzávalók
1 csomag réteslap
5 dkg zsemlemorzsa
5 dkg mazsola
80 dkg alma
10 dkg cukor
10 dkg vaj
- fahéj, ízlés szerint
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Hozzákeverjük a cukrot, a mazsolát, a fahéjat, és addig érni hagyjuk, míg előkészítjük a réteslapokat. Nedves konyharuhára teszünk egy réteslapot, majd megkenjük olvasztott vajjal, jöhet a következő lap, összesen. Ezt megszórjuk zsemlemorzsával. Az almás tölteléket jól kinyomkodjuk, és megtöltjük a lapot. A tölteléket a szélétől és az oldalától is kicsit beljebb rakjuk, majd az oldalát behajtjuk. Egy konyharuha segítségével feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét tésztalyukasztó hengerrel megszurkáljuk (hengereljük) majd olvasztott vajjal vagy tojással lekenjük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha megsült, porcukorral megszórjuk a tetejét.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: