G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás

Kerek tortaforma 20 cm 209382-AMB

Kerek tortaforma 20 cm 209382-AMB
Gyártó: AMBITION
Származási ország: Lengyelország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,850 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Kerek tortaforma 20 cm 209382-AMB Kerek tortaforma 20 cm 209382-AMB Kerek tortaforma 20 cm 209382-AMB
A kerek tortaforma 20 cm kerámia bevonattal nem más mint egy magasfalu kerek sütőedény, amely szabályos kör alakot formál a tésztából a sütés folyamán. Az anyaga natúr kerámia tapadásmentes bevonattal kezelt fém sütőlemez. Rozsdamentes kapcsos zárszerkezettel és levehető aljzattal van ellátva. Figyelem! - fém vágó, vagy szúró eszközzel nem nyúlhatunk a tortaformába, mert megkarcolhatjuk és ezáltal a garanciát is elveszítjük! Minden típusú tűzhely sütőjében nagyon jó hatásfokkal vehető igénybe, kivéve a mikrohullámú sütőket.
Figyelem! - Mikrohullámú sütőbe nem használható, mosogatógépben nem mosható!
 
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 19,30 cm; - külső: 20,30 cm
- magasság belső: 6,50 cm; - külső: 6,65 cm
- tömeg: - 0,280 kg
- űrtartalom: 1,90 liter
 
12 szeletes diókrémes marcipános torta
 
Hozzávalók:
A piskótához:
  6 db nagyobb méretű tojás
  6 evőkanál nyírfacukor
  5 evőkanál rizsliszt
  1,50 evőkanál kakaópor
  1 evőkanál keményítő
  1,50 mokkáskanál sütőpor
- csipet só
 
A diókrémhez:
  2 csomag vaníliás pudingpor
  6 dl rizstej
  150-180 g darált dió
  50 g margarin
- ízlés szerint folyékony édesítő + nyírfacukor
 
A tetejére:
  125 g marcipán
  125 g margarin
  125 g porcukor
- vékony réteg jégzselé
- díszítő elemek
 
Elkészítése:
Készítünk egy 4 tojásos és egy 2 tojásos kakaós piskótát.
4 db tojást szétválasztunk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját 4 evőkanál édesítővel habosra keverjük, hozzáadunk 1 csapott evőkanál kakaóport, 3,5 evőkanál lisztet, 1 csapott evőkanál keményítőt, 1 csapott mokkáskanál sütőport és gépi habverővel jól összekeverjük. Fakanállal óvatosan beledolgozzuk a lisztes keverékbe a felvert tojásfehérjét. Kizsírozott szilikon formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 25 perc). Ha megsült néhány percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt áttesszük egy deszkára és keresztben kettévágjuk. Ugyanígy elkészítjük a 2 tojásos piskótát is 1,5 evőkanál rizsliszttel, 1/2 evőkanál kakaóporral, 2 evőkanál édesítővel, 1/2 csapott evőkanál keményítővel, 1/2 mokkáskanál sütőporral. (Nekem ehhez a piskótához már nem maradt elég kakaóporom, ezért egy kicsit halványabb lett, mint a 4 tojásos). A dióbelet megdaráljuk. A pudingporokat egy kevés rizstejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is. Ízlés szerint édesítjük. Állandóan kevergetve felforraljuk és forrástól számított 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a margarint. Hozzáadjuk a darált diót és langyosra hűtjük. Közben megkóstoljuk, és ha szükséges még adunk hozzá édesítőt. A diókrémet három részre osztjuk. Az alsó piskóta lapot megkenjük a krém egyharmadával, majd rátesszük a második lapot, amit megkenünk a krém második harmadával. Az utolsó tortalappal befedjük. Enyhén lenyomkodjuk, majd a maradék krémmel körbe kenjük a torta oldalát. A szobahőmérsékletű lágy margarint és a porcukrot gépi habverővel összekeverjük és bevonjuk vele a torta tetejét. A marcipánt keményítővel hintett munkalapon akkorára nyújtjuk, mint a tortaostyánk, majd ráhelyezzük a torta tetejére. A marcipánt megkenjük a jégzselével és rásimítjuk a tortaostyát. Kicsit lesúlyozzuk (én egy kisebb tálcát tettem rá) és hűtőszekrényben hagyjuk pár órát. Mikor az ostya teljesen rátapadt a marcipánra akkor kivesszük és befejezzük a díszítést. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: