G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Mákdaráló 21/13

Mákdaráló 21/13
Származási ország: P.R.C.
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 3,950 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Mákdaráló 21/13 Mákdaráló 21/13 Mákdaráló 21/13

Vásároljon az öntöttvas mákdaráló kínálatunkból! Az öntöttvas mákdaráló nélkülözhetetlen a mindennapok konyhájából, és a célszerűsége pedig nem elhanyagolható. A mákdaráló az-az eszköz, mellyel száraz vagy félszáraz, anyagokat apró vagy még apróbb darabokra lehet zúzni, a mákdaráló orsójának és garat távolságától függően. A mákdaráló a mákszemek darálására kialakított mechanikus kézi meghajtású szerkezet. A mákdaráló anyaga öntöttvas. A hajtókar fogantyúja és a markolata, műanyag.

A mákdaráló méretei
- magasság: - 22 cm garattal, - garat nélkül: - 17 cm
- átmérő torok felső: - 5,5 cm (első), - hátsó: - 4 cm
- hosszúság torok garattól: - 4 cm
- hosszúság teljes: - 9 cm + hajtókar rögzítő 3 cm = 12 cm
- garat átmérő felső: - 5 cm (belső), - külső: - 5,2 cm
- garat átmérő alsó: - 2 cm (belső), - külső: - 2,2 cm
- garat magasság: - 6 cm (belső), - külső: - 4 cm
- hajtókar hosszúság: - 13,5 cm
- tömeg: - 1,20 kg

Töltött fonott kalács recept

Hozzávalók:
 - 40 dkg rétesliszt
 - 5 dkg porcukor
 - 2 db egész tojás
 - 5 dkg margarin
 - 2 dkg élesztő
 - csipetnyi só

A töltelékhez:
 - 15 dkg darált mák
 - 1 dl tej
 - 1 evőkanál citromlé
 - 5 dkg mazsola
 - 10 dkg mandula

Elkészítése:
Az átszitált langyos liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a sót és összekeverjük. Közben az élesztőt langyos tejben megkelesztjük, majd a liszttel összedolgozzuk. Letakarva, meleg helyen 50-60 percig kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk. Körülbelül 2 cm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. Két szélét 2 cm szélességben párhuzamosan bevágjuk körülbelül a tészta egyharmad részéig. A középső csíkra a tölteléket helyezzük. A tésztacsíkokat úgy hajtjuk rá, mintha fonatot készítenénk, és a kizsírozott tepsibe fektetjük. Az így elkészített tésztát 20 percig pihentetjük. Majd a tetejét- tojássárgájával megkenjük, és vágott mandulával megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes tűzön, körülbelül 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: