G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Zöldség és sajtreszelő KP – 30/11 – TR

Zöldség és sajtreszelő KP – 30/11 – TR
Származási ország: Kína
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 1,450 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Zöldség és sajtreszelő KP – 30/11 – TR Zöldség és sajtreszelő KP – 30/11 – TR Zöldség és sajtreszelő KP – 30/11 – TR

edenyek.hu Zöldség és sajtreszelő KP - 30/11 - TR eladás, értékesítés, vásárlás. A zöldség és sajtreszelő anyag összetétel 1 mm - es rozsdamentes acéllemez, préseléssel lukasztott és érdesített tartós vágó, reszelő felület. Káposzta, répa, retek, zöldségek, kemény sajtok, csokoládé, dió, fokhagyma, paprika krumpli, alma, citrom és narancshéj stb. lereszelésére alkalmas és ideális célszerszám. Célszerű, időálló, könnyen tisztítható.

Méretek: - hosszúság: - 18 cm (munkafelület), - teljes hosszúság: - 30 cm
               - szélesség: - 11 cm
               - tömeg: - 0,25 kg

Párolt káposzta
    
Hozzávalók:
 - 1 fej (kb. 1,5 kg) vörös vagy fehér káposzta
 - 5 dkg hagyma
 - 5 dkg cukor,
 - 2 g köménymag
 - 4 cl ecet
 - 1 dl vörös vagy fehérbor
 - só, ízlés szerint
 - egy - két evőkanál zsír vagy olaj, ízlés szerint
    
Párolt káposzta elkészítése:  
A káposztát vékonyra szeleteljük, megsózzuk és kb. fél órát állni hagyjuk.
A hagymát zsírban vagy olajban meg dinszteljük (pirítjuk) majd feleresztjük ecettel és kevés vízzel és hozzáadjuk a káposztát. fűszerezzük köménymaggal, sóval, cukorral és fedő alatt puhára pároljuk a káposztát. végül ráöntjük a bort (elhagyható).  
Jó tanács: Csak frissen az igazi!

Sárgarépa-főzelék reszelt

Hozzávalók:
 - 800 g sárgarépa
 - 40 g vaj
 - 2 evőkanál húsleves esszencia
 - 1 pohár tejföl
 - 1 tojássárgája
 - 40 g l liszt
 - 1/2 csomó petrezselyemzöld

Elkészítés:
A megtisztított sárgarépát durvára lereszeljük. Lábasban felolvasztjuk a vajat, és beletesszük a sárgarépát. Hozzáadjuk a húsleves esszenciát, és körülbelül 2-3 dl vizet, lefedjük, és puhára pároljuk.
Amikor a sárgarépa megpuhult, hozzáöntjük a tojássárgájával dúsított, liszttel elkevert tejfölt. Jól elkeverjük, és még egy rövid ideig a tűzhelyen tartjuk, arra vigyázva, hogy ne forrjon fel.
Közvetlenül tálalás előtt meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.

Tökfőzelék

Hozzávalók:
 - 2 kg főzőtök
 - 1 fej hagyma
 - 1 csokor kapor
 - só (ízlés szerint)
 - 2 evőkanál tejföl
 - ecet (ízlés szerint)
 - 4 evőkanál olaj (olíva az igazi)
 - 1 teáskanálnyi piros paprika (édes)
 - 2 - 3 evőkanál liszt

Elkészítése:
A tököt megmossuk, megpucoljuk. Négyfelé vágjuk, kanállal a magját kikaparjuk és egy nagy tálba lereszeljük.
A hagymát megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk és a forró olajban üvegesre pirítjuk, egy kevés ideig hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a piros paprikát vigyázva, hogy ne égjen meg. Miután szép piros szint váltott hozzáadjuk a lereszelt tököt az apróra vágott kaprot és felöntjük vízzel. Körülbelül 15 percig főzzük, közben kavargatjuk, és végül hozzáadjuk a sót. A tejfölből és a lisztből egy kevés tej hozzáadásával habarást készítünk és belekeverjük a főzelékbe. Gyakori kevergetés mellett még körülbelül 5 - 10 percig főzzük.

Spárgafőzelék recept

Hozzávalók:
- 40-50 dkg spárga
- 5-6 dkg vaj
- ízlés szerint só, cukor, citromlé
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2-3 púpos evőkanál liszt

Elkészítés:
A spárgát tisztítsuk meg, vágjuk fel kisebb darabokra és vajon pároljuk meg. Szórjuk rá az őrölt pirospaprikát, majd engedjük fel kb. 2-3 dl vízzel. Ízesítsük sóval, cukorral, néhány csepp citromlével és alacsony hőmérsékleten forraljuk fel. A tejfölt keverjük össze 2-3 evőkanál liszttel, majd 1-2 dl vízzel keverjük csomómentesre és ezzel sűrítsük be a főzeléket. Lassú tűzön, hagyjuk, hogy összefőjön.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: