Hullám rácsmintaformázó krumpliszeletelő kés 204 KC
Származási ország: Cseh
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 1,850 Ft
Egy jó minőségű hullám rácsmintaformázó krumpliszeletelő kés kincset ér sütés-főzés előkészítésénél és közben a konyhában. <Hullám rácsmintaformázó krumpliszeletelő kés 204 KC> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A hullám rácsmintaformázó krumpliszeletelő kés anyaga hajlított acélpenge, szilikonhatású bakelit markolattal.
Méretek: - hosszúság: - vágó felület: - 7 cm; - teljes hossz: - 20 cm
- szélesség: - 3,5 cm
- tömeg: - 0,030 kg
Erdélyi fatányéros
Hozzávalók:
- 25 dkg sertéskaraj
- 25 dkg borjúcomb
- 25 dkg bélszín
- 20 dkg csirke vagy libamáj
- 20 dkg füstölt szalonna
- pirospaprika
- só ízlés szerint
- darált bors, ízlés szerint
- friss saláták
- hasábpityóka (krumpli, krumpli)
Elkészítése:
A húsokat kb. 6 dkg-os darabokra vágjuk, enyhén klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és grötáron (roston) vagy tárcsán kisütjük. A szalonnát 4 szeletre vágjuk, a szeleteket 1 (egy) centinként mélyen bevágjuk, és egy serpenyőben szintén kisütjük. A csirke vagy libamájat a szalonna zsírjában megpirítjuk. Egy megfelelő méretű fatányér szélét csinosan megrakjuk vörös káposzta-, paprika-, paradicsom-, uborka- és céklasalátával. Középre hasábpityókát (krumplit, burgonyát) halmozzunk, arra a hússzeleteket, a hússzeletekre a májat és a legtetejére pedig a paprikába mártott kakastaréjokat tesszük, majd rá öntjük a sült szalonna és máj szaftját.
Fokhagymás pácolt flekken
Hozzávalók:
- 8 szelet strucc filé (kb. 1,2 kg)
- 4 fej lila hagyma
- 4 fej vöröshagyma
- 3 fej fokhagyma
- 32 db gyöngyhagyma
- 25 dkg cukkini
- 1 dl olaj
- flekken fűszerkeverék
A páchoz:
- 2 evőkanál mustár
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 evőkanál erős paprika krém
- 1 dl olaj
A köret (4 személyre!):
- 8 közepes, héjában főtt burgonya
Előkészítése:
A húst leöblítjük, leszárogatjuk. A pác alapanyagait összekeverjük és megkenjük vele a hússzeleteket, majd letakarva hűtőben 1-2 napig érleljük.
Elkészítése:
Megtisztítjuk a hagymákat, a lila- és a vöröshagymákat cikkekre vágjuk, a fokhagymákat forró vízben 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük. Cukkinit megmossuk, fél cm vastag karikákra vágjuk. Kevés olajt felforrósítunk, a cikkekre vágott hagymákat és a gyöngyhagymákat 4 percig pirítjuk benne, majd beletesszük a cukkinit és a forrázott fokhagymákat. Sózzuk, és a cukkini puhulásáig pároljuk a keveréket. A hússzeleteket megszórjuk a fűszerkeverékkel, és a maradék, forró olajban megsütjük. A visszamaradt zsiradékon átforgatjuk a megtisztított, darabokra vágott főtt burgonyát, sózzuk és kiszedjük. A serpenyőbe öntünk 1-1,5 dl vizet, hogy a sok finom pörzsanyag ne vesszen kárba, felforraljuk. Amikor felforrt, ráöntjük a hagymákra, és a burgonyával együtt a hús mellé tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: