G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Krumpli reszelő 158 JAN

Krumpli reszelő 158 JAN
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 650 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Krumpli reszelő 158 JAN Krumpli reszelő 158 JAN Krumpli reszelő 158 JAN

Egy jó minőségű krumpli reszelő kincset ér sütés főzés közben a konyhában. <Krumpli reszelő 158 JAN> vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A krumpli reszelő, burgonya reszelő, pityóka reszelő anyaga cinklemez (horganyzott lemez). Krumpli (burgonya, pityóka), alma, citrom, zöldségfélék stb. reszelésére, forgácsolására alkalmas eszköz. A krumpliprószák készítésénél elengedhetetlen eszköz.

Méretek: - hosszúság: - 15,5 cm; - markolattal: - 21 cm
               - szélesség: - 8,5 cm
               - vastagság: - 0,01 cm
               - tömeg: - 0,10 kg

Krumpliprósza

Hagyományos recept (Vasi, zalai parasztételek alapján)

Hozzávalók:
- 10 nagyobb burgonya
- 1/2 liter aludttej
- 14-15 evőkanál liszt
- 2 tojásnyi zsír
- 5-6 evőkanál tejföl
- só ízlés szerint

Elkészítése:
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd tormareszelőn lereszeljük. A leszerelt burgonyát leszűrjük. A reszeléket aludttejben gyorsan elkeverjük, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd jól összekeverjük. Erősen kizsírozott tepsibe öntjük, amelyben arányosan osztjuk el a keveréket. A megmaradt zsírban elkevert tejföllel meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük. Egyes vidékeken pirított vöröshagymával is megszórják.

Modern recept

Hozzávalók:
- 6 nagyobb burgonya
- 2 doboz kefir
- 15 dkg liszt
- olaj
- só, ízlés szerint

Elkészítése:
A burgonyát ugyanúgy lereszeljük, mint a hagyományos recept esetén, csak kefirrel keverjük össze a reszelt burgonyát. Majd szintén a lisztet és sót hozzáadva, jól elkeverjük. Olajjal kikent serpenyőben kisütjük, mint a palacsintát.
Ízlés szerint tejföllel, sajttal, sonkával fogyaszthatjuk!

Tárkonyos bárány leves

Hozzávalók
 - 30 dkg báránycomb
 - 10 dkg vöröshagyma
 - 10 dkg sárgarépa
 - 10 dkg zöldborsó
 - 5 dkg gyökér
 - 5 dkg zellergumó
 - 5 dkg gomba
 - 1 db fehér paprika
 - 1 dl tejszín
 - 1 db citrom
 - 3 dkg liszt (+ 5 dkg a galuskához)
 - só, bors, tárkony, tárkonyecet, citromlé, ízlés szerint
 - 1 db tojás

Elkészítése:
Elsőként a darabolással kezdünk. A bárányhúst és a zöldségeket 0,5-1 cm-es kockákra, a vöröshagymát finomra vágjuk. Kevéske olajt melegítünk, melyen a hagymát üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a megmosott bárányhúst és a zöldségeket.
Következik az ízesítés, fűszerezzük ízlés szerint, felöntjük vízzel, majd kevergetve puhára pároljuk. Mikor a hús már majdnem puha, a liszttel készített tejszínes habarással felöntjük, és felforraljuk a levest.
Levesbetétként a tojásból és az 5 dkg lisztből készített apró galuskát adhatjuk. Citromlével, tárkonyecettel ízesítjük, forrón tálaljuk citromszeletekkel díszítve.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: