Kézi kávédaráló 236932 BQT
Fogyasztói ár: 6,850 Ft
Egy jó minőségű kávédaráló kincset ér a konyhában. Kézi kávédaráló vásárlása kedvező áron a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A kávédaráló anyaga fa, vas, réz és kerámiából készült daráló egységek.
Méretek: - hosszúság: - 11,5 cm
- szélesség: - 11,5 cm
- magasság: - 16 cm, - hajtókarral: - 18 cm
- tömeg: - 0,445 kg
A török kávé elkészítése
A török kávé készítésekor nagyon finomra (púder finomságúra) őrölt kávét használunk (0,1-0,2 mm szemcsenagyság). A megfelelő kávékeverék nem sötét pörkölésű. Az iszlám országokban a hagyományos készítésű török kávé etiópiai és Riói kávébab fajták sajátos vöröses-barna pörkölésű keverékéből készül.
Az elkészítés lényege, hogy a kávét a cukorral és az esetleges egyéb ízesítő szerekkel együtt háromszor, lassú tűzön felfőzzük. Amikor először forrt fel a kávé, levesszük a tűzről és egy harmadát kitöltjük az apró csészékbe. A többi kávét újból felforraljuk, majd ismét egyharmadát széttöltjük. A harmadik felforralás után a műveletet megismételjük.
A török kávét szűrés nélkül, a leülepedett kávéaljról óvatosan lekortyolva fogyasztjuk.
A hölgyek érdeme!
Az európai hölgyek világában nem igazán vált elfogadhatóvá, hogy a kávézaccot a feketével együtt megigyák, ezért különböző szűrővariációkat kezdtek el kifejleszteni. Kerámiából készült, lukakkal ellátott kosarakat tettek a kávéskannába, mely a zacc, jelentős részét felfogta. Dugattyús kávéfőzőt készítettek, melyben egy lukacsos szűrőt lenyomva, az edény aljára préselték a kávéőrleményt. Az igazi áttörést azonban Melitta Bentz papírból készült szűrője hozta. A porózus papírt - a ma is ismert kávé filtert - eleinte kézzel történő forrázáshoz használták, később kifejlesztették az ún. filteres kávéfőzőket, melyeknek számos változata kapható a szaküzletekben. A készülék használata rendkívül egyszerű: a kávétartóba bele kell helyezni a filtert, ebbe kerül az őrölt kávé. A víztartály megtöltése után nincs más dolgunk, mint a készüléket bekapcsolni és várni, hogy lecsöpögjön a forró ital. A művelet végeredménye egy, az eszpresszónál jóval gyengébb kávé lesz, ami annak köszönhető, hogy a filteres kávéfőző az automatákkal ellentétben nem préseli az őrleményt, és nem képződik nyomás sem, ami több aroma- és íz anyagot juttatna az italba. Ezt a főzetet nevezzük német kávénak. Ha Németországban járva egy kávét rendelünk, ezért fordulhat elő, hogy az általunk gondolt eszpresszó helyett ilyen - filteres kávéfőzővel készült - feketét kapunk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: