Habverő 38 cm 000155 JAN
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Egy jó minőségű habverő kincset ér sütés-főzős közben a konyhában. A cukráxz abverő anyaga rozsdamentes acél huzal, rozsdamentes markolat.
Méretek: - hosszúság: - 27 cm
- átmérő: - 7 cm
- tömeg: - 0,15 kg
Dobos torta
Hozzávalók 16 szelethez
A tésztához:
- 6 tojás
- 3 dkg sütőmargarin
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
A krémhez:
- 6 tojás
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg reszelt étcsokoládé
- 20 dkg sütőmargarin
- 2 tasak vaníliás cukor
A mázhoz:
- 1 kávéskanál sütőmargarin
- 15 dkg kristálycukor
- néhány csepp citromlé
- vaj a kés kenéséhez
Elkészítés:
- 1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a vajat/margarint felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni. Sütőpapírból kivágunk 6 db 26 cm átmérőjű korongot, tepsikre fektetjük őket. A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra (gázsütő: 3. fokozat).
- 2. A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojás sárgákat habosra keverjük a porcukorral, apránként, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot, végül a vajat.
- 3. Arányosan elosztva a papírkorongok tetejére simítjuk a masszát, és a forró sütőben, amilyen gyors egymásutánban csak tudjuk, világosra sütjük. Azonnal kivesszük a tepsiből, egyenként a tetejükre helyezünk egy 24 cm átmérőjű tortakarikát, és körbevágjuk a szegélyüket, hogy azonos nagyságú lapokat kapjunk. Hagyjuk kihűlni.
- 4. A krémhez a tojásokat simára keverjük a porcukorral és a csokoládéval, meleg vízfürdőbe állítva, folyamatosan keverve besűrítjük, kihűtjük. A vajat/margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, kanalanként hozzákeverjük a kihűlt krémet.
- 5. A legszebb lapot félretesszük, a többit megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, kissé le is nyomjuk őket. Vékonyan bevonjuk a krémmel a torta oldalát is, és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (3 óra).
- 6. A mázhoz egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat/margarint, hozzáadjuk a cukrot és a citromlét, aranysárgára pirítjuk, vajjal megkent széles pengéjű késsel a félretett lapra simítjuk (gyorsan kell dolgozni, mert hamar dermed!). Még melegen, minden vágás előtt vajjal átkent késsel 16 szeletre vágjuk. Tálaláskor egyenként a torta tetejére illesztjük a karamell-lapokat, és azok mentén szeleteljük fel a tortát.
Dupla csokis torta
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 db tojás
- 30 dkg porcukor
- 6 evőkanál, forró víz
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
A krémhez:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 20 dkg jó minőségű csokoládé
- 5 dl tej
- 12 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
- eper, málna, banán vagy bármilyen gyümölcs ízlés szerint
- pirított dió
- 5 dkg tortabevonó
- 2 evőkanál olaj
- 1 csomag tejszínhabpor
- 1,5 dl tej
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval berakjuk a hűtőbe. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral legalább 5 percen át habosra kavarjuk. A lisztbe kavarjuk a sütőport, és a tojásságához szitáljuk, és jól összekeverjük. Egy 26-cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk (a teflon bevonatú tortaformákat nem kell kibélelni), a sütőnket begyújtjuk, és 175 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá - szinte túróssá - keverjük, és egy nagy lapát segítségével óvatosan a lisztes masszámba forgatjuk-keverjük. Beleöntjük a formába, elegyengetjük, és berakjuk a sütőbe 10 percre sülni, ezután a 160 fokra csökkentjük a hőt, és 30 percig sütjük a tésztát.
Közben a tejjel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és puding alapanyaggal kemény pudingot főzünk. Gőz fölött megolvasztjuk a csokikat, és a még forró pudingba keverjük. Lehűtjük. Megnézzük 30 perc után a tésztát, hurkapálcával, és ha nem jó, akkor még visszatesszük 10 percre. Ha a krém kihűlt, akkor belekeverjük a vajat. Ha nagyon csomós, akkor szokás szerint bevetjük a bot mixert, mert azzal habos krémet kapunk. Ha a torta is kihűlt, akkor keresztben 3 felé vágjuk, betöltjük a krémmel, és lehet is díszíteni.
Megjegyzés a díszítéshez:
A torta tetejére olvasztott tortabevonót rakunk, és amikor megszilárdult, akkor a habporból vert habbal bekenjük az oldalát. Pirított, durvára vágott dióval bevonjuk az oldalát, és a maradék tejszínhabbal díszítetjük még.
Gyermektorta
A piskótatésztához:
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
Elkészítése:
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük kézzel, vagy géppel, majd a végén hozzáadjuk a 3 kanál cukrot és még egy darabig keverjük.
Közben a 3 kanál cukorral kikeverjük a tojások sárgáját, ha géppel verjük, kisebb fokozatra állítsuk, mint a fehérjénél.
Apránként hozzáadjuk a lisztet (kanállal a legegyszerűbb) és minden kanál után jól elkeverjük.
Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 160 C fokon előmelegített sütőben megsütjük, közben tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően megsült-e.
Vigyázat: az első 10 percben tilos kinyitni a sütő ajtaját, részben ez a titka a jó piskótatésztának.
Ha kész a piskótatészta félretesszük hűlni.
Ötlet: a tésztába tehetünk különféle idénygyümölcsöket is.
A Cukormázhoz: (ez a mennyiség függ a torta méretétől is)
- 1 db tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 1 db citrom leve
A tojásfehérjéből és a porcukorból sűrű állagú mázat keverünk.
A tortát ezzel megkenjük és mielőtt még a máz megszáradna, egyéni ötletek alapján díszítjük.
A gyerekekkel együtt öröm lesz feldíszíteni (igaz ők csak a nassolás miatt segítenek szívesen).
Ha a tortát félbevágjuk, megtölthetjük bármilyen ízű krémmel. A máz is lehet sok fajta a tortán, a lényeg, hogy a díszítés érvényesüljön a tetején.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: