Multifunkciós szeletelő és aprító 7 részes 512388-BQT
Fogyasztói ár: 7,990 Ft
A multifunkciós szeletelő és aprító 7 részes anyaga kemény műanyag és acél. A zöldségdaraboló, univerzális szeletelő és aprító tartozéka egy gyakorlatias, csúszásgátló lábakkal ellátott átlátszó műanyag tároló doboz, melybe darabolunk, így nem lesz tele a konyha elgurult zöldségdarabokkal.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Mosogatógépben nem mosható.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 27,50 cm
- szélesség: 11 cm
- magasság: 9 cm
- tömege: 0,60 kg
- űrtartalom: 1,250 liter
Tartozékok:
1 db rögzített panel
1 db lehajtható panel
1 db csúszásmentes tároló doboz a szeletelt zöldségek részére
1 db tisztító fésű
1 db hasábburgonya aprító
1 db finom aprító
1 db szeletelő
Padlizsánkrém (vinetekrém) erdélyiesen
Hozzávalók:
4 db nagyobb padlizsán (hosszúkás, fényes)
1,5 nagy fej vöröshagyma
2 dl napraforgó olaj, vagy olíva olaj
- só, frissen őrölt bors, ízlés szerint
Elkészítése:
A padlizsánokat parázson, vaslapon vagy kerti sütőlapon megsütjük. Fontos! A padlizsánokat nem szurkáljuk meg, hanem minél magasabb hőfokon sütjük, és közben forgatjuk. Amikor minden oldala megpuhult, levesszük, egy tálba helyezzük és hagyjuk kihűlni, majd lepucoljuk a héját. A megpucolt padlizsánokat egy enyhén döntött vágódeszkára helyezzük és hagyjuk, hogy jól folyón ki a leve. Ez azért kell, hogy ne legyen a krémünk keserű. A megpucolt padlizsánokat fakéssel nagyon finomra (fémmel nem szabad érintkezzen, mert megbarnul) összeaprítjuk, és egy tálba tesszük, sózzuk, borsózzuk, majd összekeverjük a minél apróbbra vágott vöröshagymával. Folyamatos kevergetés mellett mintha majonézt készítenénk, hozzáadagoljuk az étolajat és addig keverjük, míg fel nem veszi az étolajat. Amikor már szép könnyű, habos a krém, akkor van készen. Ezután hűtőbe tesszük, és hagyjuk összeérni. Paradicsomkarikákkal díszítjük, és pirított kenyérrel fogyasztjuk.
Figyelem! - Nagyon fontos, hogy hirtelen kell megsütni a padlizsánokat, és nem szabad túlsütni, mert barna és keserű lesz. A füstös ízét így is megkapja.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: