Kézi daraboló, aprító 545331-BQT
Fogyasztói ár: 3,250 Ft
A kézi daraboló, aprító éles acél kései a nyers alapanyagokat apró darabokra vágja. A szeletelő gyorsan aprít, nem kell mást tenni csak gyors mozdulatokkal a kiálló fogantyút tekerni. Alkalmas a gyógynövények, fokhagyma, hagyma további más kisebb mennyiségű élelmiszerek feldarabolására, aprítására. A feldarabolt alapanyagokat tárolhatjuk is a tetővel ellátott aprító tálkájában. Anyaga szilikonalapú műanyag és acélkés.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Mosogatógépben nem mosható.
Figyelem: - űrtartalom = színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- a tálka alsó ármérője: 9 cm; - felső: 11 cm; - magassága: 5,20 cm
- a daraboló átmérője összerakva: - alsó: 9 cm; - felső: 10,60 cm; - magassága: 7 cm; - tömege: 0,14 kg
- űrtartalom: 0,40 liter
Pizza szósz recept
Hozzávalók: (több adaghoz)
1 kg paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 répa
1 zeller (levelestől)
1 petrezselyem (levelestől)
2 nagy húsos paprika
- ízléstől függően: 1 kis alma, 1 kis cukkini
- só
- pizza fűszerek: - rozmaring, bazsalikom, ízlés szerint
Elkészítése:
- A hozzávalókat feldaraboljuk, kevés vízben puhára pároljuk. Közben sózzuk, fűszerezzük. Addig pároljuk, amíg főzőleve elpárolog (elfő és besűrűsödik).
Passzírozzuk. Lehet ledarálni, turmixgépben pürésíteni vagy bot mixerrel pépesíteni.
Paradicsom szezonban érdemes elkészíteni. Üvegekbe töltjük és kidunsztoljuk. Vagy kis dobozokba tesszük és lefagyasztjuk.
Tipp: A paradicsom héjától könnyen megszabadulhatunk, ha egy másodpercre forró vízbe dobjuk (egészben). Utána könnyen, nagy darabokban lehúzható a héja.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: