Szilikon kenőlapát 26 cm 506290-DAJ
Fogyasztói ár: 1,250 Ft
A Szilikon kenőlapát 26 cm 506290-DAJ anyaga, szilikon fej és szilikon alapú ergonomikus nyél. Vasoxiddal töltött, így hőálló. Segítségével könnyedén vihetünk fel a készülő tortákra krémeket, habokat, illetve keverhetjük össze sütéskor és főzéskor az alapanyagokat. Minden féle típusú anyagból készült edényben jól használható. Alkalmas a tapadásmentes bevonatú edényekhez, melyeknek a felületét nem károsítja. Mosogatógépben mosható.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 26,50 cm; - ebből a lapát: 9,50 cm
- lapát szélesség: 3,80 cm
- tömeg: 0,045 kg
- minimum és maximum hőmérséklet tartomány: - 40 °C és +230 °C között
Dupla csokis torta
Hozzávalók:
A piskótához:
6 db tojás
30 dkg porcukor
6 evőkanál, forró víz
20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
A krémhez:
2 csomag csokoládés pudingpor
20 dkg jó minőségű csokoládé
5 dl tej
12 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
- eper, málna, banán vagy bármilyen gyümölcs, ízlés szerint
- pirított dió
5 dkg tortabevonó
2 evőkanál olaj
1 csomag tejszínhabpor
1,5 dl tej
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval berakjuk a hűtőbe. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral legalább 5 percen át habosra kavarjuk. A lisztbe kavarjuk a sütőport, és a tojás sárgájához szitáljuk, és jól összekeverjük. Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk (a teflonbevonatú tortaformákat nem kell kibélelni), a sütőnket begyújtjuk, és 175 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá - szinte túróssá - keverjük, és egy nagy lapát segítségével óvatosan a lisztes keverékembe forgatjuk-keverjük. Beleöntjük a formába, elegyengetjük, és berakjuk a sütőbe 10 percre sülni, ezután a 160 fokra csökkentjük a hőt, és 30 percig sütjük a tésztát.
Közben a tejjel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és puding alapanyaggal kemény pudingot főzünk. Gőz fölött megolvasztjuk a csokikat, és a még forró pudingba keverjük. Lehűtjük. Megnézzük 30 perc után a tésztát, hurkapálcával, és ha nem jó, akkor még visszatesszük 10 percre. Ha a krém kihűlt, akkor belekeverjük a vajat. Ha nagyon csomós, akkor szokás szerint bevetjük a bot mixert, mert azzal habos krémet kapunk. Ha a torta is kihűlt, akkor keresztben 3 felé vágjuk, betöltjük a krémmel, és lehet is díszíteni.
Megjegyzés a díszítéshez:
A torta tetejére olvasztott tortabevonót rakunk, és amikor megszilárdult, akkor a habporból vert habbal bekenjük az oldalát. Pirított, durvára vágott dióval bevonjuk az oldalát, és a maradék tejszínhabbal díszíthetjük még.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: