G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

5 db-os bornyitó készlet díszdobozban 510310-AMB

5 db-os bornyitó készlet díszdobozban 510310-AMB
Gyártó: AMBITION
Származási ország: Lengyelország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 8,990 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
5 db-os bornyitó készlet díszdobozban 510310-AMB 5 db-os bornyitó készlet díszdobozban 510310-AMB
5 db-os bornyitó készlet díszdobozban minden otthonban hasznos boros kiegészítő. Krómozott fémötvözetből, kiváló minőségű gumiból és üvegből készült. A díszdoboz fából van és szivaccsal bélelt. A boros szett tartalmaz 1 db dugóhúzót, 1 db dugót, 1 db palackgyűrűt, 1 db borkiöntőt és 1 db borhőmérőt. Ezekkel az eszközökkel könnyű és gyors a bornyitás, felszolgálás és ezenkívül gyakorlatias a csomagolása is.
 
A borkészítés
 
A leszüretelt szőlőfürtöket összezúzzák, hogy a préselés minél könnyebb legyen. Ez korábban taposással történt. Újabban szőlődarálót vagy bogyózó gépet használnak, főként a vörösbor előállításánál. A szőlő levét, a mustot, préseléssel választják el a szőlő szilárd részeitől. A mustot hordókba töltik, ahol élesztőgombák hatására alkoholos erjedésnek indul. Az erjedés befejeztével a bort átfejtik tiszta hordókba, hogy a hordó alján leülepedett seprőtől elválasszák.
Vörösbor esetén az erjesztés „héjon” történik, kádakban vagy speciális vörösborerjesztő acéltartályokban (körfejtéses, Ganimede, …). Ez alatt a keletkező alkohol hatására a kékszőlő héjából a színezőanyagok kioldódnak. A préselés az erjedés végén történik meg. Ha a kékszőlőt nem a héján erjesztik, hanem rögtön préselik vagy rövidebb ideig a héján áztatják, akkor világosabb színű rozé bort kapunk.
A kékszőlő rövidebb idejű (24-48 óra) héjon áztatásával készítik a siller bort.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: