Zöldség gyümölcshámozó szeletelő és díszítő CKM-S
Származási ország: Magyar-Német
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,650 Ft
A zöldség gyümölcshámozó szeletelő és díszítő CKM-S a konyha hercegnője kiváló minőségű. Az anyag összetétele szilikon hatású kemény műanyag markolat, munkapad és billenő fejes acél penge. Hazai termék. A zöldséghámozó, gyümölcshámozó, zöldségszeletelő és díszítő, a konyha hercegnője egy új generációs hámozó pengével működik, nem ütközve vág, hanem csúsztatva, ezáltal használati ideje háztartási szinten akár 5 év is lehet. A hámozó lengővillájának és két élének köszönhetően gyorsan tudjuk a zöldségféléket héjuktól megtisztítani.
A cápafogak köszönhetően gyorsan és vékonyan hámozunk, ezért takarékos, nagyon minimális hasznos anyagot kell kidobnunk. Káposztát is nagyon egyszerűen szeletelhetünk, ha a sárga szeletelőnket tolva-húzva mozgatjuk a félbevágott káposztán.
A vékony szeletelésnek köszönhetően sok sejt felfakad, kiadja a zöldség és gyümölcsféle ízét, ezért sokkal ízletesebb párolt káposztát, káposztás tésztát, káposztalevest,káposztasalátát készíthetünk a hámozó segítségével. Ugyan úgy, ízletesebb lesz a krumplis tésztánk, krumplifőzelékünk, krumplipürénk. Finom chipset is készíthetünk. Tudunk 4 cm-nél nem szélesebb sajtot is vékonyra szeletelni.
A dekorálószemek és a dekorációs kiszúró segítségével különböző csodákat varázsolhatunk családunk asztalára.
A vágónkat összeillesztve a tartójával komplett zöldség gyalut kapunk, amely kiválóan alkalmas alma, burgonya, gomba, fehérrépa, hagyma, sárgarépa, paprika, retek, zeller, uborka és még számtalan zöldség, gyümölcs szeletelésére.
FIGYELEM!
Az eredeti zöldség-gyümölcshámozó, szeletelő és díszítő, a konyha hercegnőjének tartóján a Prinzessin der Küche Made in EU felirat a műanyagba kiemelkedő betűkkel nyomva olvasható. A konyha Hercegnőjének jelenlegi színe UV narancssárga.
Méretek: - hosszúság: - 12 cm (markolat vége, és vágópenge rögzítő oszlop vége közötti távolság)
- szélesség: - minimum 4,5 cm, maximum 8 cm (vágópenge rögzítő oszlopok közötti távolság)
- munka felület hosszúsága: - 4,5 cm (acél vágópenge)
- munkapad hossza: - 18,5 cm
- tömeg: - 0.055 kg
Kacsahúsleves
Hozzávalók:
- 2-3 nagyobb (nem túl zsíros) kacsa farhát
- 1 fél zeller
- 2 közepes vöröshagyma
- egy kisebb karalábé
- 4-6 szál petrezselyemgyökér
- 6-8 közepes sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- egy egész zöldpaprika
- kettő paradicsom (elhagyható)
- 10-15 szem apró (a diónál picit nagyobb nem szétfövő) krumpli
- 1,5 csokor petrezselyemzöld
- zeller zöld, esetleg karalábélevél
- 15-20 szem egész fekete bors
- só, ízlés szerint
(Levesbetét: tetszés szerint cérnametélt, csigatészta, máj- vagy húsgombóc)
Elkészítése:
A kacsa farhátakat az edény aljára helyezzük 2-3 darabban, majd jöhet rá a nagyobb darabra vágott zöldség a tetejére tesszük a zöld fűszerekből kötött csomagot, mehet bele a bors, só. Felöntjük hideg vízzel, felforraljuk, és lassú tűzön gyöngyözve főzzük, amíg a hús egészen puha lesz. (Forrástól számított kb. 45-50 perc.) Közben el lehet elkészíteni a levesbetétet.
Megjegyzés:
Az ízesítésre használt zöldséget ne darabolyuk, hogy könnyen kivehessük a már kész levesből (hagyma, fokhagyma).
Spárgafőzelék recept
Hozzávalók:
- 40-50 dkg spárga
- 5-6 dkg vaj
- ízlés szerint só, cukor, citromlé
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2-3 púpos evőkanál liszt
Elkészítése:
A spárgát tisztítsuk meg, vágjuk fel kisebb darabokra és vajon pároljuk meg. Szórjuk rá az őrölt pirospaprikát, majd engedjük fel kb. 2-3 dl vízzel. Ízesítsük sóval, cukorral, néhány csepp citromlével és alacsony hőmérsékleten forraljuk fel. A tejfölt keverjük össze 2-3 evőkanál liszttel, majd 1-2 dl vízzel keverjük csomómentesre és ezzel sűrítsük be a főzeléket. Lassú tűzön, hagyjuk, hogy összefőjön.
Fokhagymás pácolt flekken
Hozzávalók:
- 8 szelet strucc filé (kb. 1,2 kg)
- 4 fej lila hagyma
- 4 fej vöröshagyma
- 3 fej fokhagyma
- 32 db gyöngyhagyma
- 25 dkg cukkini
- 1 dl olaj
- flekken fűszerkeverék
A páchoz:
- 2 evőkanál mustár
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 evőkanál erős paprika krém
- 1 dl olaj
A köret (4 személyre!):
- 8 közepes, héjában főtt burgonya
Előkészítése:
A húst leöblítjük, leszárogatjuk. A pác alapanyagait összekeverjük és megkenjük vele a hússzeleteket, majd letakarva hűtőben 1-2 napig érleljük.
Elkészítése:
Megtisztítjuk a hagymákat, a lila- és a vöröshagymákat cikkekre vágjuk, a fokhagymákat forró vízben 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük. Cukkinit megmossuk, fél cm vastag karikákra vágjuk. Kevés olajt felforrósítunk, a cikkekre vágott hagymákat és a gyöngyhagymákat 4 percig pirítjuk benne, majd beletesszük a cukkinit és a forrázott fokhagymákat. Sózzuk, és a cukkini puhulásáig pároljuk a keveréket. A hússzeleteket megszórjuk a fűszerkeverékkel, és a maradék, forró olajban megsütjük. A visszamaradt zsiradékon átforgatjuk a megtisztított, darabokra vágott főtt burgonyát, sózzuk és kiszedjük. A serpenyőbe öntünk 1-1,5 dl vizet, hogy a sok finom pörzsanyag ne vesszen kárba, felforraljuk. Amikor felforrt, ráöntjük a hagymákra, és a burgonyával együtt a hús mellé tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: