Olaj és ecet spray 100 ml 575833-BQT
Fogyasztói ár: 2,450 Ft
Az Olaj és ecet spray 100 ml 575833-BQT gyümölcsök, saláták, húsok egyenletes bepermetezésére való. Anyaga vastag átlátszó falú üveg. A műanyag alapanyagú pumpás szórófej lecsavarozható rozsdamentes fém kupakban van elhelyezve. Az olajszóró, ecetszóró pumpa szívócsöve ami leér a tégely aljáig, szintén műanyag. A tároló tégelyből, a pumpás szórófej segítségével kipermetezhetjük a benne tárolt olajt, ecetet vagy balzsamecetet.
Figyelem, űrtartalom = a tárolóedény színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- átmérő: 4,16 cm
- magasság szórófejjel: 18 cm
- tömeg: 0,225 kg
- űrtartalom: 100 ml
Báránycomb töltött gombával
Hozzávalók 6 személyre:
1 báránycomb (kb. 1,5 kg)
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
1 csomó leveszöldség
1 zeller, 1 póréhagyma
1/2 I száraz fehérbor
legalább 6 nagy fejű csiperkegomba (kb. 30 dkg)
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál vaj vagy margarin
1 csokor petrezselyemzöld
15 dkg tejszínes krémsajt
3 teáskanál étkezési búzakeményítő
1 dl tejszín
- só, fehér bors
- a díszítéshez tetszés szerint zöldfűszerek
Elkészítése:
A báránycombról a faggyút és az inakat éles késsel eltávolítjuk. A fokhagymát összezúzzuk vagy igen apró kockákra vágjuk. Két evőkanál olívaolajban elkeverjük a fokhagymát, a szárított provence-i fűszereket, a sót meg a borsot, majd a húst körös-körül megkenjük. Kb. 15 percig pácoljuk. A maradék felforrósított olajon a bárányhúst minden oldalról megpirítjuk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) kb. 1/2 órát sütjük. A leveszöldséget, a zellert meg a póréhagymát feldaraboljuk, és a hús mellé helyezzük. További 1/2 órát sütjük. Közben időnként meglocsoljuk a fehérborral. A töltelékhez a gombaszárakat óvatosan kicsavarjuk, és a vöröshagymával együtt apróra felkockázzuk. A felforrósított vajon megpároljuk, és sóval, borssal fűszerezzük. A felaprított petrezselyemzöldet elkeverjük a krémsajttal, majd a hagymás-fűszeres gombavagdalékhoz keverjük. A masszával megtöltjük a gombafejeket. A báránysültet kivesszük a sütőből, és melegen tartjuk. A gombafejeket a még forró sütőbe toljuk, amíg átsülnek, illetve amíg a krémsajtos töltelék megolvad (kb. 10 perc). A leszűrt pecsenyelevet felforraljuk, besűrítjük a kevés tejszínnel elkevert keményítővel, majd hozzáadjuk a maradék tejszínt. A mártást sóval, borssal ízesítjük. A báránycombot a töltött gombafejekkel tálra helyezzük, és zöldfűszerekkel tetszés szerint díszítjük. A mártást külön kínáljuk hozzá.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: