G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Csigatészta-készítő nagy 2415 KOC

Csigatészta-készítő nagy 2415 KOC
Származási ország: Magyarország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,850 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Csigatészta-készítő nagy 2415 KOC Csigatészta-készítő nagy 2415 KOC Csigatészta-készítő nagy 2415 KOC
Egy jó minőségű csigatészta készítő kincset ér a konyhában. <Csigatészta-készítő nagy 2415 KOC> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházból. A csigatészta készítő anyaga fa.
 
Méretek: - hosszúság: - 24 cm
               - szélesség: - 15 cm
               - magasság: - 2 cm
               - tömeg: - 0,405 kg
Sodró és formázó pálca kúpos alakzatú.
Méretek: - hosszúság: - 20 cm
               - átmérő: - min 2 mm; - maximum: - 10 mm;- markolat: 15 mm
               - tömeg: - 0,010 kg
 
Csigatészta
 
Hozzávalók:
- fél liter liszt
- 5-10 egész tojás nagyságtól és liszttől függően
- 1 kiskanál só
 
Elkészítése:
A lisztet a nyújtódeszkára szitáljuk, közepébe fészket túrunk, ebbe törjük a tojásokat, rászórjuk a sót. Minél tojásosabb a levesbe való tészta, annál jobb, ezért lehetőleg kerüljük a vízzel szaporítást. És még egy ok, minél tojásosabb, annál szebben tapad össze sodrásnál, és ezzel sok bosszúság elkerülhető. A tojásokkal a lisztet össze kell gyúrni jó alaposan, hogy a tészta szép sima legyen és olyan keménységű, amit nyújtófával kissé nehéz, de még el lehet nyújtani. Fél liter lisztből kétlevélnyi lesz. A meggyúrt tésztát kettéosztjuk, egyiket letakarva félretesszük, amíg a másikat kinyújtjuk szép vékony levélbe. A csigakészítésnél gyorsan kell járni a kéznek, mert rendkívül hamar kiszárad a tészta és akkor lehetetlen csigának sodorni belőle. Az egész kinyújtott levél tésztát nyújtó deszkára terítsük ki, és vagdaljuk fel kockákba derelyeszaggatóval, vagy pizza szeletelővel. Ha apró csigát akarunk készíteni kisebb kockákra, szabjuk fel a tésztát (1-1,5 cm), ha kevesebb az idő e nehéz és szaporátlan munkához nagyobb kockákba is lehet vagdalni (1,5-2,5 cm). Ez utóbbi a szaporább, de lakodalmakon az előbbinek van nagyobb becsülete.
 
A csigacsinálás tulajdonképpen most kezdődik. Kell hozzá egy csigaborda (egy rovátkolt falap) és egy sodrópálca, ami a vége felé vékonyodik, de elég erős legyen, mert nagy nyomást kell elbírnia. Ha megvan minden, a bordára tegyünk egy kockatésztát és azt a szegletnél kezdve, sodorjuk a fapálca végére, de egyúttal nyomjuk jól a bordához a tésztás pálcát, mert csak így lesz a tészta szép recés, csak így ragad össze és csak így alakul szép kis csigaformába. A kész csigácskát a sodrás mozdulatával pöccintsük a gyűjtőtálba, vagy a sodróasztal közepére. Ha jó a tésztánk, a csiga könnyedén leugrik a pálcikáról, mégse ragad össze a többivel!
 
Egy gyors, ügyes kezű asszony egy óra alatt gond nélkül el tud készíteni egy nagyobb család számára elegendő levesbe való tésztát. Becsüljük meg, mert a tarhonyával és csipetkével együtt ez is hungarikum a tészták közt! Vidéken egy tyúkhúsleves elképzelhetetlen csigatészta nélkül még ma is!
 
Húsleves elkészítése
 
Hazafelé menet a munkából, ugorjon be a boltba, és szerelkezzen fel a következő hozzávalókkal: 
 
Mit kérjen a hentestől? 
 
- 1 kg marharostélyost. 
- csontos, bőrös csirkemellet. 
- 2 db vastagabb pulykanyakat.
- karajcsontot. 
 
A zöldségestől:
 
- fél karalábé.
- 1 zeller (akkora legyen, mint a karalábé).
- 2-3 szál zeller zöldjét.
- egy méretesebb krumpli (legyen a karalábéhoz hasonló méretű).
- karfiol (nem olyan fontos, ha kimarad a levesből, az sem baj, ezért nem kell belőle olyan sok).
- kelkáposzta (kisebb méretű is elég).
- sárgarépa (ízlés szerint néhány szálat, de ne spórolj vele!).
- fehérrépa (szintén).
- 1 paradicsom (lehetőleg ne koktélparadicsom legyen).
- 1 zöldpaprika.
- 1 vöröshagyma. 
- 2-3 gerezd fokhagyma.
- kis zöldborsót is tehetsz bele, amikor már majdnem kész a leves.
Fűszerek:
- 1 marék (ez egy kicsit túlzás, de így lesz az igazi) fekete bors (egész, nem őrölt!)
- Extra fontos kellék: 2 db Magi tyúkhúsleves kocka – ez megbolondítja! 
Ha nincs kellő méretű fazeka, azt is szerezzen be (itt megteheti), mielőtt nekilátna a főzésnek! 
 
Hogyan lásson hozzá?
 
Nagyon fontos, hogy mindent alaposan tisztítson meg, mielőtt belehelyezné a fazékba! A húsokat jól mossa meg, a zöldségeket pucolja meg. Néhány zöldséget kicsit korábban kell kivenni a levesből, mint a többit, mert különben nagyon szétfőnek, és túl intenzív ízt adnak a levesnek. Ilyen például a karfiol. 
 
A lényeg: - miután megtisztította a hozzávalókat, fogja az erre a célra előkészített fazekat helyezze bele a húsokat, a hagymát, fokhagymát és a szemes borsot majd öntse tele hideg-vízzel addig, míg tejesen el nem lepi egy ujjnyi magasan (ez ugyanis elpárolog). 
 
Az a bizonyos hab:
Amikor megjelenik a hab, a készülő leves tetején, szűrje le, akár kanállal, akár szűrővel, ezt a műveletet többször is megismételheti, miközben fő a leves. Megjegyzés: - a habbal együtt a finom zsírt is eltávolítjuk, ezért nagyon sokan nem szedik le, hiszen a lassú főzéssel úgy is eltűnik és megmaradnak az ízek. (személyes vélemény: - én nem szedem le) 
Ha már forr, a víz jöhetnek a zöldségek! Azért csak most, mert a vitamin ilyenkor tud a legjobban kioldódni belőlük, hiszen ekkorra a hús zsírja már kezd kifőni. 
Ha nem fér el benne ennyi minden, akkor se adja fel, a répákat óvatosan beledugdoshatja még, hogy mindenhova jusson belőle. 
Fontos: - miután bezöldségeztük a levest a lehető legkisebb hőfokon főzzük tovább (gáztűzhely = legkisebb rozsa legkisebb láng, villanytűzhelyek = olyan alacsony Watt szám, amelyiknél nagyon lassan fő). 
És akkor végre elmehet a dolgodra. A leves szépen, lassan fövögethet, néha azért pillantson rá és kóstolja meg, hogy elég sós lesz-e. Figyeljen a hagymára, hogy mennyire főtt szét, ha úgy látja, hogy kezd szétesni, nyugodtan hajítsa bele a szemétbe, így nem úszkálnak majd darabkák a gyönyörű szép levesedben (megjegyzés: - ha a hagymát miután megpucoltuk és minden oldalról átszúrjuk fogvájóval minimum 3 darab, nem fog fövés közben szétesni).  
Ez a leves, bizony akár három órán át is főhet, mire minden hús kellően megpuhul. Ezért nyugodtan teheti dolgát vagy megnézhet akár két DVD - t is, el lesz az magában. 
Ne feledje, hogy végig lassú tűzön főzzük, és semmiképp se kevergetjük meg, mert attól zavaros lesz a leves! (megjegyzés: - lassú tűznél ez sem igaz, de hát ezt tatja a fáma)
Amikor minden megpuhult, óvatosan szedje ki a zöldségeket és a húst, hagyja leülepedni a levest és öntse át egy üveg jénaiba! Azért ebbe javasoljuk, mert így szépen látszik majd a leves aranysárga színe! 
Ezután szórjon a tetejére apróra vágott petrezselymet! 
Erős Pistát, sót, borsot, és a zöldségeket, meg a külön tálba helyezett húsokat tegye az asztalra.
Végül, de nem utolsósorban, ne feledje a tésztát! Nagyon finom lehet csigatésztával, de az igazi mégis a cérnametélt lesz! Pár perc alatt elkészül, amíg megteríti az asztalt.
Mire hozzátartozói vagy barátja hazaér az iskolából, munkából, ön már készen áll egy tartalmas, napokig ehető egészséges étellel! Ugye, nem is volt olyan ördöngös?

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: