Zöldségdaraboló 4 részes 218551-DAJ
Fogyasztói ár: 6,650 Ft
A zöldségdaraboló 4 részes 218551-DAJ anyaga kemény műanyag és acél. A zöldségdaraboló sérülésmentesen használható a hagyma, krumpli, a zöld vagy pritaminpaprika aprítására, szeletelésére. Leegyszerűsíti az ételek elkészítését, mint a gulyások, lecsók, pörköltek, sült krumplik stb. a cserélhető pengéknek köszönhetően. Az igényeinek megfelelően választható, hogy milyen vastagra, vagy formára szeleteljük a zöldségeket. A zöldségdaraboló szeletelőhöz egy gyakorlatias, csúszásgátló lábakkal ellátott átlátszó műanyag tároló doboz is tartozik, melybe darabolónk, így nem lesz tele a konyha elgurult zöldségdarabokkal. Tisztítása semleges mosogatószeres vízzel. Mosogatógépben nem mosható.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 27,50 cm
- szélesség: 11 cm
- magasság: 7 cm
- tömege: 0,50 kg
- tartozékok: 3 db cserélhető vágóbetét és 1 db tisztító fésű
Lecsó 4 adagra
Hozzávalók
40 dkg paradicsom
80 dkg paprika
2 fej hagyma
5 dkg füstölt szalonna
2 evőkanál olaj
1 evőkanál pirospaprika
- só
Elkészítése:
A lecsó elkészítéséhez a paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vágjuk. Az olajra tesszük a szalonnát, és mérsékelt tűzön a zsírjából kisütjük. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, és ízlés szerint megsózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk. Beleforgatjuk a paprikát, és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük 15 perc alatt, végül megkóstoljuk, és újra megsózzuk, ha szükséges. Friss kenyérrel kínáljuk.