Uborkaszeletelő KP – 15/9 – JAN
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
edenyek.hu uborkaszeletelő KP - 15/9 - JAN eladás, értékesítés, vásárlás. Az uborkaszeletelő anyag összetétel cinklemez vagyis horganyzott lemez, vágó szerkezete, pengéje acél. Az uborkaszeletelő uborka, répa, hagyma stb. szeletelésére, gyalulására, forgácsolására alkalmas eszköz.
Méretek: - hosszúság: - 15 cm, - markolattal: - 22 cm
- szélesség: - 9 cm, - vágó felület: - 7 cm
- vastagság: - 0,01 cm
- tömeg: - 0,15 kg
Uborkasaláta
Hozzávalók:
- 2,5 kg salátauborka
- 1 kg vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg kristálycukor
- 1 szál torma
- 3 babérlevél
- 0,5 dl 10 százalékos ecet
- 1 csapott evőkanál mustármag
- 1 teáskanál koriander
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- literes üvegenként csipetnyi nátrium – benzoát (befőzési tartósítószer)
Elkészítése:
Az uborkát megtisztítsuk, le is dörzsöljük, majd langyos vízben 30 percig beáztatjuk. Egyetlen homokszemnek sem szabad rajta maradnia. Ismételt öblítés után megszárítjuk. Héjastól legyaluljuk vagy nagyon keskeny körökre aprítsuk. Hozzávegyítjük a megpucolt, lemosott és vékonyra karikázott vöröshagymát és megsózzuk. Lefedjük, és másnapig állni hagyjuk. A megmaradt sós léhez keverjük az ecetet, a cukrot és 5 dl vizet. Beleszórjuk a fűszereket (a torma, valamint a fokhagyma kivételével) és felforraljuk. Egy-két percnyi főzés után levesszük a tűzről és hagyjuk egy kissé lehűlni. Közben a megtisztított, megmosott és vékonyka hasábokra vágott tormát, a hámozott és forgácsokra vagdalt fokhagymát az üvegekbe dugdossuk, majd ráöntjük a nem túlforró salátalevet. Tetejére szórjuk a tartósítót és légmentesen lekötözzük.
Csalamádé recept
Hozzávalók:
- 1.5 kg paprika
- 1.5 kg uborka
- 1.5 kg káposzta
- 1,5 kg vöröshagyma
- 0.5 kg zöld paradicsom
- 0.5 kg sárgarépa
- 0.5 kg petrezselyem gyökér
- 0.2 20% ecet
- 0.3 kg kristálycukor
- 1 mokkáskanál bórkénpor
- 1 mokkáskanál borkősavpor
- 0.1 kg só
Elkészítése:
A zöldségeket vékonyra szeljük majd egy nagyobb edénybe téve összekeverjük. A cukrot, sót a felsorolt tartósítókat rászórjuk, és alaposan belekeverjük, majd a kamrába téve 24 óráig állni hagyjuk. Az állási idő után többször megkeverve tisztára mosott dunsztos üvegekbe rakjuk. Jól belenyomkodjuk és a saját levével felöntjük az üvegeket, lezárjuk, és a polcra tesszük. 2-3 évig is eláll.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: