Káposztagyalu 3 késes kocsis 6624
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 12,650 Ft
A káposztagyalu 3 késes kocsis 6624 munkafelület fa, vágó szerkezete a kés, krómacél. A káposztagyalu tök és káposztafélék gyalulására, forgácsolására alkalmas eszköz.
Figyelem! A káposztagyalu vágó kései gyárilag élezettek, meg vannak fenve, nagyon élesek és ezért fokozott figyelemmel használható. A késeket csavarral rögzítették, könnyen eltávolíthatóak és élezhetőek. Használatba vétel előtt nem kell megélezni a vágó késeket, csak és akkor mikor a sok használat után érezzük, hogy veszített élességéből, nem úgy vág a gyalunk, ahogy kellene.
Figyelem: - Gyerekektől távol és elérhetetlenül tartandó!
Méretek: - teljes hosszúság: - 65,5 cm
- szélesség belső: - 19 cm; - külső: - 23,5 cm
- vastagság: - munkalap: - 1,5 cm; - vezető sínnel: - 4 cm
- tömeg: - 2,375 kg
- kések szám: - 3 db
- kések hossza: 27 cm, ebből hasznos felület: - 22 cm
Kocsi méretek: - hosszúság belső: - 17 cm; - külső: - 20 cm
- szélesség belső: - 17 cm; - külső: - 20 cm
- magasság: - 7 cm
Csalamádé recept
Hozzávalók:
- 1.5 kg paprika
- 1.5 kg uborka
- 1.5 kg káposzta
- 1,5 kg vöröshagyma
- 0.5 kg zöld-paradicsom
- 0.5 kg sárgarépa
- 0.5 kg petrezselyem gyökér
- 0.2 20% ecet
- 0.3 kg kristálycukor
- 1 mokkáskanál borkénpor
- 1 mokkáskanál borkősavpor
- 0.1 kg só
Elkészítése:
A zöldségeket vékonyra szeljük majd egy nagyobb edénybe téve összekeverjük. A cukrot, sót a felsorolt tartósítókat rászórjuk, és alaposan belekeverjük, majd a kamrába téve 24 óráig állni hagyjuk. Az állási idő után többször megkeverve tisztára mosott dunsztos üvegekbe rakjuk. Jól belenyomkodjuk és a saját levével felöntjük az üvegeket, lezárjuk, és a polcra tesszük. 2-3 évig is eláll.
Sarvalt káposzta
Erdélyi specialitás, bátran ajánlom mindenkinek, mert egy finom káposztasaláta. előnye, hogy nincs benne tartósítószer, ecet és nem hő kezelt. Magas a C-vitamin és ásványi só tartalma, 3 - 4 nap alatt elkészül és sok különleges erdélyi specialitásnak az alapanyaga nem beszélve arról, hogy savanyúságként csemege különlegesség!
Hozzávalók:
- káposzta
- só
- kapor
- csombor
- víz
Elkészítése:
Egy az 5 literes dunsztos üveghez 2 nagy fej káposzta. A külső leveleit leszedjük, kettőbe vagy négybe vágjuk és legyaluljuk vagy lereszeljük ízléstől függően.
Az üveg aljára 3 - 4 szál csombort (borsikafű, bécsi rozmaring) és 1 kis csokor kaprot teszünk egészben. Rátesszük a reszelt vagy gyalult káposztát. Feltöltöttjük hideg sós vízzel, hogy ellepje. Egy és fél kanál sót adunk minden liter vízhez, jól elkeverjük, és addig ismételjük, amíg el nem lepi a káposztát. A tetejére ismét 3 - 4 szál csombor és egy kis csokor kaprot teszünk. Fél zsemlét vagy kis darabka kenyeret teszünk a tetejére, amit másnap vagy harmadnap leveszünk róla.
Egy fedővel vagy kis tányérral lefedjük a dunsztosüveget és egy tálcára vagy lábasba téve és kiteszünk a napra. 3 - 4 nap szükséges a beéréshez. Ha kész, egy nagyon kellemes ízű savanyított káposztát kapunk, aminek a leve is " orvosság ".
A csombor kihagyhatatlan, mert az adja a különleges ízét az egésznek, no meg a kapor. Semmi más fűszer nem kell bele.
Uborkasaláta
Hozzávalók:
- 2,5 kg salátauborka
- 1 kg vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg kristálycukor
- 1 szál torma
- 3 babérlevél
- 0,5 dl 10 százalékos ecet
- 1 csapott evőkanál mustármag
- 1 teáskanál koriander
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- literes üvegenként csipetnyi nátrium – benzoát (befőzési tartósítószer)
Elkészítése:
Az uborkát megtisztítsuk, le is dörzsöljük, majd langyos vízben 30 percig beáztatjuk. Egyetlen homokszemnek sem szabad rajta maradnia. Ismételt öblítés után megszárítjuk. Héjastól legyaluljuk vagy nagyon keskeny-körökre-aprítsuk. Hozzávegyítjük a megpucolt, lemosott és vékonyra karikázott vöröshagymát és megsózzuk. Lefedjük, és másnapig állni hagyjuk. A megmaradt sós léhez keverjük az ecetet, a cukrot és 5 dl vizet. Beleszórjuk a fűszereket (a torma, valamint a fokhagyma kivételével) és felforraljuk. Egy-két percnyi főzés után levesszük a tűzről és hagyjuk egy kissé lehűlni. Közben a megtisztított, megmosott és vékonyka hasábokra vágott tormát, a hámozott és forgácsokra vagdalt fokhagymát az üvegekbe dugdossuk, majd ráöntjük a nem túlforró salátalevet. Tetejére szórjuk a tartósítót és légmentesen lekötözzük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: