G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Rozsdamentes burgonyatörő 29 cm 344484-BQT

Rozsdamentes burgonyatörő 29 cm 344484-BQT
Gyártó: BANQUET-EUROPE
Származási ország: Csehország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 9,990 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Rozsdamentes burgonyatörő 29 cm 344484-BQT Rozsdamentes burgonyatörő 29 cm 344484-BQT Rozsdamentes burgonyatörő 29 cm 344484-BQT
A rozsdamentes burgonyatörő 29 cm nélkülözhetetlen a konyhájából. A krumplitörő kosár, a kosártartó váz és a préselő kar anyaga rozsdamentes acél. Használatával könnyedén és gyorsan törhetünk főtt krumplit, pépesíthetünk főtt zöldséget, és préselhetünk töpörtyűt. A főzött burgonya (krumpli, pityóka) és zöldségek törésére (préselésére), töpörtő készítésére kifejlesztett kézi mechanikus szerszám. Tömör és időtálló.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépbe mosható.
 
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 8,40 cm; - külső: 9 cm
- magasság: 7,50 cm (kosár)
- hosszúság: 29,50 cm (préselőkar + kosár)
- tömeg: 0,820 kg
 
Krumplis kenyér
 
Hozzávalók:
 1 kg finomliszt
 30-40 dkg főtt, áttört krumpli
 3 dkg só, 4 dkg élesztő
 5-6 dl víz
 5 dkg olvasztott zsír
 1 evőkanál cukor
 1 evőkanál tejpor
 
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megtisztítjuk, megmossuk és héjában, sós vízben puhára főzzük. (Sóra azért van szükség, hogy a burgonya héja főzéskor ne repedjen szét). A puhára főzött burgonyát meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni majd utána a langyos átszitált liszttel egy nagy méretű tálban összedolgozzuk. Az élesztőt körülbelül 1 dl vízzel, a cukorral és a tejporral összekeverjük és kelni hagyjuk úgy 10-15 percig. Ezután ráöntjük a burgonyás lisztre és összedolgozzuk a megkelt élesztővel. Vízben feloldjuk a sót és fokozatosan hozzáöntjük a liszthez és megkezdjük a dagasztást. A dagasztás végén a tésztába beledolgozzuk az olvasztott zsírt. Akkor lesz jó a tészta, ha kezünkről és az edény oldaláról könnyen elválik, és az állománya közepesen kemény.
A tésztából cipót formázunk, a tetejét meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, közepesen meleg helyre tesszük, és 60 percig kelesztjük. Ez után ismét átgyúrjuk, tetszés szerint formázzuk, előzőleg bezsírozott tepsibe helyezzük, majd 20 percig pihentetjük. Ez után vizes ecsettel lekenjük, 3-4 helyen késsel bevágjuk és közepes erősségű tűzön 50-60 percig lassan sütjük.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: