Karácsonyi sütőforma kiszúró 3x1 K
Származási ország: Kina
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 990 Ft
Egy jó minőségű karácsonyi sütőforma kincset ér sütés közben a konyhában. <Karácsonyi sütőforma kiszúró 3x1 K> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A karácsonyi sütőforma és kiszúró anyag összetétel sütőlemez alakra préselve, összehajtva és pont hegesztve.
A karácsonyi süteményformázó készlet tartalmaz, egy fenyőfát, egy szívecskét, és egy Holdat.
Méretek:
- Fenyőfa: - szélesség: - 7,5 cm, - hosszúság: - 8 cm, - magasság: - 2,5 cm
- Szívecske: - szélesség: - 7,5 cm, - hosszúság: - 9 cm, - magasság: - 2,5 cm
- Hold: - szélesség: - 5 cm, - hosszúság: - 8,5 cm, - magasság: - 2,5 cm
Mézeskalács
Hozzávalók:
- 76 dkg lisztet
- 34 dkg porcukrot
- 2 púpos kiskanál szódabikarbónát
- 1 zacskó mézeskalács fűszerkeveréket (de lehet őrölt fahéjjal 10 szem porrá tört szegfűszeggel is helyettesíteni, bár szerintem fűszerkeverékkel az igazi).
- 5 dkg margarint
- 4 egész tojást
- 4 evőkanál méz
Elkészítése:
Az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró formákkal szaggatjuk ki. Megkenjük felvert tojással, kizsírozott és lisztezett tepsiben, közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük.
A díszítéshez használt diót, mandulát, mogyorót, mazsolát sütés előtt rátehetjük a tésztára, a drazsé és cukorféleségek cukormázzal történő felragasztását, illetve cukormázas díszítést a sütés után végezzük el.
Cukormáz: 1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 12-15 dkg porcukrot és igen jól keverjük ki. (Legalább 20-30 percig kell keverni!)
Ha elkészült, elképzelhető, hogy 1 napig még kicsit kemény, de ha nem spóroltuk ki belőle a szódabikarbónát, másnapra a levegő páratartalmánál fogva biztos, hogy meg fog puhulni.
Linzer tészta recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin vagy 20 dkg zsír
- 25 dkg cukor
- 1 sütőpor
- 1 vanília
- 3 db tojás (1 egész és kettőnek a sárgája)
- 2 dl tejföl.
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, fél cm vastagságúra kinyújtjuk, tetszés szerinti formákra kiszaggatjuk. Halvány rózsaszínűre megsütjük, még melegen vaníliás porcukorral meghintjük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: