Dió sütőforma dióformázó 25 db-os kiszerelésben 251 KC
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,450 Ft
Egy jó minőségű dió sütőforma dióformázó kincset ér a konyhában és a sütésnél. <Dió sütőforma dióformázó 25 db-os kiszerelésben 251 KC> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A dió sütőforma, dióformázó anyag összetétel ónozott lemez alakra préselve. A dió sütőforma dióformázó olyan sütőforma, amellyel dióalakú süteményeket formázhatunk. A dióformázóból 25 darab van egy csomagba és ennek az együttes ára 2450 Ft. Egy darab = 98 Ft
Méretek: - hosszúság: - 7 cm (hasznos: - 4,5 cm)
- szélesség: - 4,5 cm (hasznos: - 3,5 cm)
- magasság: - 1,5 cm
Diócska recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 margarin
- 10 dkg (darált) dió
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 2 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
- 16 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál rum (ez elhagyható)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük. Először a margarint és a cukrot keverjük fehéredésig, majd a többi hozzávalót is dolgozzuk bele. Az elkészült tésztát töltsük habzsákba és nyomjunk a formába belőle (körülbelül a forma háromnegyedéig töltsük meg).
Amíg sülnek a diócskák (előmelegített légkeveréses sütőben, 180 fokon, kb. 25-30 perc) addig keverjük ki robotgéppel a krémet (jó habosra).
Amikor a diócskák kihűltek, akkor a fenti krémmel ragasszuk össze és forgassuk porcukorba. Egy picit lehet, hogy macerásnak tűnik, de megéri, mert nagyon fonom.
Diós kosárkaforma
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 4 tojássárgája
- 25 dkg margarin
A töltelékhez:
- 40 dkg darált dió
- 30 dkg porcukor
- 4 tojásfehérje
- 10 dkg savanykás lekvár
A tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojás sárgákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett a gyúró deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és alaposan kivajazott, 5-6 cm-es átmérőjű kis kosárkaformákat kibéleljük vele. Minden kosárkába egy-egy kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel. Ehhez a darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk.
A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kihűltek, a formákból kiemeljük őket, és gőz felett megolvasztott csokoládét csorgatunk a tetejükre.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: