Linzer kiszúró 2 db-os nagy hullámos 08
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
A linzer kiszúró anyag összetétel sütőlemez alakra préselve, összehajtva és pont hegesztve. A linzer kiszúró kettő részből áll. Az egyik felével a linzer sütemény alját, mig a másik felével a felső (lukasat) részét formázzuk.
Méretek: - átmérő: - 8 cm
- magasság: - 2,5 cm, - fogantyúval: - 7 cm
- belső kör kiszúró átmérő: - 3 cm
- tömege: - 0,05 kg
Linzer tészta recept Nr 1
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25-25 dkg vaj és cukor
- 4 tojássárgája
- reszelt citromhéj
- a tetejére: - 1 tojás
- a töltéshez: - 20 dkg barack, - vagy meggydzsem
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk egy mély tálba. Adjuk hozzá a cukrot, és a reszelt citromhéjat. A puha vajjal meg a tojássárgájákkal gyúrjuk össze. Ha esetleg túl keménynek bizonyulna, egy - kétkanálnyi tejföllel lazítsuk.
A tésztát fóliába csomagolva legalább egy órára tedd a hűtőbe pihentetjük. Azután lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra és egy közepes méretű, cakkos szélű kiszúróval szúrjunk ki, ugyanannyi sima, mint lyukas közepű korongot.
A kiszúrt tésztadarabokat sorakoztassuk sütőpapírral borított tepsire. A lyukas közepűeket kenjük meg felvert tojással, esetleg szórjuk meg gorombára vágott dióval. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt süssük szép aranysárgára. Ha kihűlt, dzsemmel kettőt-kettőt – egy simát és egy diósat – ragasszunk össze.
Linzer tészta recept Nr 2
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 30 dkg zsír
- 25 dkg cukor
- 4 egész tojás
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
A fentieket összegyúljunk, vékonyra kinyújtjuk, és lehet szaggatni a formákat. Világos pirosra kell sütni, és zárható dobozban tartani, mert abban megpuhul (egyébként száraz) és sokáig eltartható.
Linzer tészta recept Nr 3
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin vagy 20 dkg zsír
- 25 dkg cukor
- 1 sütőpor
- 1 vanília
- 3 db tojás (1 egész és kettőnek a sárgája)
- 2 dl tejföl.
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, fél cm vastagságúra kinyújtjuk, tetszés szerinti formákra kiszaggatjuk. Halvány rózsaszínűre megsütjük, még melegen vaníliás porcukorral meghintjük.
Lekváros linzer Nr 4
Hozzávalók:
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg + 3 evőkanál porcukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 25 dkg liszt
- 10 dkg darált mandula
- 15 dkg málnadzsem
- 2 teáskanál citromlé
- Folpack, sütőpapír
Elkészítése:
A vajat 10 dkg porcukorral meg a vaníliás cukorral krémesre keverjük a robotgép habverőjével. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgájákat, majd hozzáadjuk a mandulával elvegyített lisztet, és sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és kb. 30 percre hűtőbe tesszük. A tésztát kis adagokban két réteg sütőpapír között kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kb. 4 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle. A felének a középébe kisméretű formákkal csillag és szív alakú lyukakat készítünk. A linzereket sütőpapírral bélelt tepsikbe fektetjük. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon tepsinként 8-10 percig sütjük. (Vigyázat, gyorsan megéghet!) Amíg a tészta hűl, addig a dzsemet simára keverjük a citromlével, majd kissé felmelegítjük. A lyukas linzereket meghintjük a maradék porcukorral, a dzsemet a többi linzerre kenjük, majd összeragasztjuk a tetejükkel. Kissé rányomjuk és száradni hagyjuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: