Perecformázó 2 db-os műanyag 950680 KOC
Perecformázó vásárlás a legjobb választás az Edények.hu webáruházából. A perec formázó anyag összetétele szilikon alapanyagú kemény műanyag. Fém a rugója.
Méretek: - átmérő: - kerek perecszaggató: - 6 cm, - ovális perecszaggató: - 7 cm
- magasság: - 2,5 cm
- tömeg: - 0,05 kg
Perec (túrós)
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg túró
- 25 dkg margarin
- 1 mokkáskanál porcukor
- 2 mokkáskanál só
Tetejére:
- 1 egész felvert tojás + 1 kávékanál tej keveréke szezámmag, köménymag.
Elkészítése:
A hozzávalókat jól összegyúrjuk. Majd konyharuhával letakarjuk, és 1 órára pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 3 mm-es vastagságúra kisodorjuk, és perecszaggatóval kiszaggatjuk.
Egy 30 x 35 cm-es tepsinek az aljára sütőpapírt teszünk. Ráhelyezzük a kiszaggatott pereceket hézagosan. Lekenjük felvert tojás és tej keverékével a pereceket, és a tetejére szezámmagot, illetve köménymagot szórunk.
Előmelegített sütőben 200 fokon 10-14 perc alatt arany barnára sütjük.
Ebből a mennyiségből 3 tepsivel lesz.
Sós perec
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál só
- 1,5 dl étolaj
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál só
- 1 tojás
- 1 tojás
- 1 kg liszt
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, a liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrjuk. Letakarva kicsit pihentetjük, majd 32 kinyújtjuk és perecszaggatóval kiszaggatjuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük. Tetejét egész tojással megkenjük, és nagyon forró (villany vagy gáz sütőben 230 fok) tesszük. Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverjük, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatjuk, és még pár percig visszatesszük a sütőbe. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki!
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: