Linzer kiszúró csillag rugós 05
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
A linzer kiszúró anyag összetétel sütőlemez alakra préselve, összehajtva, pont hegesztve és egy rugó által működtetett mechanikus kiszúró részel ellátva.
Méretek: - átmérő: - 5 cm
- magasság: - 4 cm
- belső kör kiszúró átmérő: - 2,5 cm
Linzer tészta recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csipet só
- egy tojás
- tejföl
- 1 tasak sütőpor
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral, a sóval, cukorral és a margarinnal elkeverjük, majd halom a közepébe tesszük a tojást. Gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk, (robotgép dagasztóspiráljával is dolgozhatunk, ha szükséges), kevés tejföllel lazítjuk a tésztát. Nem szabad nagyon keménynek, sem túl lágynak lennie, mert akkor nagyon nehezen tudjuk nyújtani, vagy pedig állandóan hozzáragad a nyújtódeszkához. Ezt a tésztát nem szabad gyúrni, csak óvatosan összeállítani. Amennyiben ragad a tészta, fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
Amikor készen vagyunk, a tepsit kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük, majd a tésztát kinyújtjuk, és kiszaggatjuk kerek, vagy más, tetszőleges formákra.
Linzer tészta recept
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 30 dkg zsír
- 25 dkg cukor
- 4 egész tojás
- 2 tasak vaníliás cukor
- egy citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
Elkészítése:
A fentieket összegyúrni, vékonyra kinyújtani, és lehet szaggatni a formákat. Világos pirosra kell sütni, és zárható dobozban tartani, mert abban megpuhul (egyébként száraz) és sokáig eltartható.
Linzer tészta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25-25 dkg vaj és cukor
- 4 tojássárgája
- reszelt citromhéj, ízlés szerint
- a tetejére: 1 tojás
- a töltéshez: 20 dkg barack- vagy meggydzsem
Elkészítése:
A lisztet szitáld egy mély tálba. Add hozzá a cukrot, a reszelt citromhéjat. A puha vajjal meg a tojássárgájákkal gyúrd össze. Ha esetleg túl keménynek bizonyulna, egy-két kanálnyi tejföllel lazítsd.
A tésztát fóliába csomagolva legalább egy órára tedd a hűtőbe pihenni. Azután lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra és egy közepes méretű, cakkos szélű kiszúróval szúrd ki: ugyanannyi sima, mint lyukas közepű korongot.
A kiszúrt tésztadarabokat sorakoztasd sütőpapírral borított tepsire. A lyukas közepűeket kend meg felvert tojással, esetleg szórd meg gorombára vágott dióval. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt süsd szép aranysárgára. Ha kihűlt, dzsemmel kettőt-kettőt – egy simát és egy diósat – ragassz össze.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: