G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Kagyló alakú sütőforma 25 db-os

Kagyló alakú sütőforma 25 db-os
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,000 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Kagyló alakú sütőforma 25 db-os Kagyló alakú sütőforma 25 db-os Kagyló alakú sütőforma 25 db-os
Egy jó minőségű kagyló alakú sütőforma kincset ér sütés közben a konyhában. Anyaga háztartási ónozott lemez alakra préselve. Segítségével kagyló alakú süteményeket formázhatunk. A kagyló-sütőformázóból 25 darab van egy csomagba és ennek az együttes ára 2000 Ft. Egy darab = 80 Ft
 
Méretek: - hosszúság: - 8,8 cm; - hasznos: - 6,5 cm
               - szélesség: - 6,2 cm; - hasznos: - 5 cm
               - magasság: - 1,5 cm
 
Kagylócska recept
 
Hozzávalók:
 
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 margarin
- 10 dkg (darált) dió
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 2 csomag vaníliás cukor
 
Töltelék:
- 16 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál rum (ez elhagyható)
 
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük. Először a margarint és a cukrot keverjük fehéredésig, majd a többi hozzávalót is dolgozzuk bele. Az elkészült tésztát töltsük habzsákba és nyomjunk a formába belőle (körülbelül a forma háromnegyedéig töltsük meg).
Amíg sülnek a kagylócskák (előmelegített légkeveréses sütőben, 180 fokon, kb. 25-30 perc) addig keverjük ki robotgéppel a krémet (jó habosra).
Amikor a kagylócskák kihűltek, akkor a fenti krémmel ragasszuk össze és forgassuk porcukorba. Egy picit lehet, hogy macerásnak tűnik, de megéri, mert nagyon fonom.
 
Diós kosárkaforma
 
Hozzávalók:
 
A tésztához:
 - 40 dkg liszt
 - 1 csomag sütőpor
 - 10 dkg porcukor
 - 4 tojássárgája
 - 25 dkg margarin
A töltelékhez:
 - 40 dkg darált dió
 - 30 dkg porcukor
 - 4 tojásfehérje
 - 10 dkg savanykás lekvár
A tetejére:
 - 20 dkg étcsokoládé
 
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojás sárgákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett a gyúró deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és alaposan kivajazott, 5-6 cm-es átmérőjű kis kosárkaformákat kibéleljük vele. Minden kosárkába egy-egy kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel. Ehhez a darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk.
A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kihűltek, a formákból kiemeljük őket, és gőz felett megolvasztott csokoládét csorgatunk a tetejükre.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: