Linzer kiszúró 2 db-os nagy 0212
Származási ország: Magyar
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 2,450 Ft
A linzer kiszúró anyaga sütőlemez alakra préselve, összehajtva és pont hegesztve. A linzerkiszúró kettő részből áll. Az egyik felével a linzer sütemény alját, míg a másik felével a felső részét (lukasat) vágjuk ki.
Méretek: - átmérő: - 7,5 cm
- magasság: - 3 cm (oldal magasság); - félkörű fogóval: - 7,5 cm
- belső kör kiszúró átmérő: - 2,4 cm
Linzer tészta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25-25 dkg vaj és cukor
- 4 tojássárgája
- reszelt citromhéj, ízlés szerint
- a tetejére: 1 tojás
- a töltéshez: 20 dkg barack- vagy meggydzsem
Elkészítése:
A lisztet szitáld egy mély tálba. Add hozzá a cukrot, a reszelt citromhéjat. A puha vajjal meg a tojássárgájákkal gyúrd össze. Ha esetleg túl keménynek bizonyulna, egy-két kanálnyi tejföllel lazítsd.
A tésztát fóliába csomagolva legalább egy órára tedd a hűtőbe pihenni. Azután lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra és egy közepes méretű, cakkos szélű kiszúróval szúrd ki: ugyanannyi sima, mint lyukas közepű korongot.
A kiszúrt tésztadarabokat sorakoztasd sütőpapírral borított tepsire. A lyukas közepűeket kend meg felvert tojással, esetleg szórd meg gorombára vágott dióval. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt süsd szép aranysárgára. Ha kihűlt, dzsemmel kettőt-kettőt, egy simát és egy diósat ragassza össze.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: