Karácsonyi sütőforma kiszúró kocka 5x1
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Egy jó minőségű karácsonyi sütőforma kincset ér sütés közben a konyhában. <Karácsonyi sütőforma kiszúró kocka 5x1> vásárlása a legjobb választás az edenyek.hu webáruházából. A karácsonyi sütőforma és kiszúró anyaga szilikon alapanyagú szilárd négyzet alakú műanyag.
Méretek: - hosszúság: - 8 cm
- szélesség: - 8 cm
- magasság: - 8 cm
- tömeg: - 0,01 kg
Darált kekszes sütés nélküli finomság
Hozzávalók:
- 60 dkg darált keksz
- 40 dkg porcukor
- 8 dkg kakaó
- 25 dkg margarin (mikróban kicsit megolvasztva)
- 2 evőkanál rum
- 3 db tojás
A töltelékhez:
- 2,5 dl tej
- 2,5 evőkanál liszt
- 10 dkg vaj
- porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kókuszreszelékkel hintett formába nyomjuk, belenyomjuk a formakúpot, és azt kihúzva az alábbi töltelékkel megtöltjük: negyed liter tejben 2,5 evőkanál lisztet sűrűre főzünk. Közben 10 dkg vajat, porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot habosra keverünk, összekeverjük a főzött krémmel, darált dióval ízesítjük, majd 1-1 kerek háztartási keksszel lezárjuk.
Pogácsa recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 sütőmargarin
- 1 pohár tejföl
- 1 tojás
- 1/2 sütőpor
- 10 + 10 dkg sajt
- teáskanálnyi só
Elkészítése:
A lisztbe szórjuk a sütőport, a sót, a sajtot, a margarinnal összemorzsoljuk. Beleütjük a tojást, belekeverjük a tejfölt. Kb. 2 cm magasra nyújtjuk, berácsozzuk, pogácsa kiszúróval formázzuk, majd megszórjuk sajttal és 180 fokos sütőbe kb. 15-25 percig sütjük.
Linzer tészta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25-25 dkg vaj és cukor
- 4 tojássárgája
- reszelt citromhéj
- a tetejére: - 1 tojás
- a töltéshez: - 20 dkg barack, - vagy meggydzsem
Elkészítése:
A lisztet szitáljuk egy mély tálba. Adjuk hozzá a cukrot, és a reszelt citromhéjat. A puha vajjal meg a tojássárgájákkal gyúrjuk össze. Ha esetleg túl keménynek bizonyulna, egy - kétkanálnyi tejföllel lazítsuk.
A tésztát fóliába csomagolva legalább egy órára tedd a hűtőbe pihentetjük. Azután lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra és egy közepes méretű, cakkos szélű kiszúróval szúrjunk ki, ugyanannyi sima, mint lyukas közepű korongot.
A kiszúrt tésztadarabokat sorakoztassuk sütőpapírral borított tepsire. A lyukas közepűeket kenjük meg felvert tojással, esetleg szórjuk meg gorombára vágott dióval. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt süssük szép aranysárgára. Ha kihűlt, dzsemmel kettőt-kettőt – egy simát és egy diósat – ragasszunk össze.
Mézeskalács
Hozzávalók:
- 76 dkg lisztet
- 34 dkg porcukrot
- 2 púpos kiskanál szódabikarbónát
- 1 zacskó mézeskalács fűszerkeveréket (de lehet őrölt fahéjjal 10 szem porrá tört szegfűszeggel is helyettesíteni, bár szerintem fűszerkeverékkel az igazi).
- 5 dkg margarint
- 4 egész tojást
- 4 evőkanál méz
Elkészítése:
Az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró formákkal szaggatjuk ki. Megkenjük felvert tojással, kizsírozott és lisztezett tepsiben, közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük.
A díszítéshez használt diót, mandulát, mogyorót, mazsolát sütés előtt rátehetjük a tésztára, a drazsé és cukorféleségek cukormázzal történő felragasztását, illetve cukormázas díszítést a sütés után végezzük el.
Cukormáz: 1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 12-15 dkg porcukrot és igen jól keverjük ki. (Legalább 20-30 percig kell keverni!)
Ha elkészült, elképzelhető, hogy 1 napig még kicsit kemény, de ha nem spóroltuk ki belőle a szódabikarbónát, másnapra a levegő páratartalmánál fogva biztos, hogy meg fog puhulni.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: